FINALE IZMAKLO ‘ZA DLAKU’

Giovanni nije uspio. Ostao na korak do borbe za medalju

Piše: Siniša Žulić

30.07.2024 - 14:51
KOBAN 11. METAK - Giovanni Cernogoraz (foto: Igor Kralj / PIXSELL)
KOBAN 11. METAK - Giovanni Cernogoraz (foto: Igor Kralj / PIXSELL)

Giovanni Cernogoraz ostao je na korak do finala streljačkog olimpijskog turnira u disciplini trap. Nakon što je tijekom jutra izborio nastup u repasažu sa još petoricom strijelaca, koji su se borili zamjesto među šestoricom natjecatelja u finalnom raspucavanju, Giovanni je u 11. seriji dodatnog pripetavanja promašio metu i zaključio natjecanje na sedmoj poziciji. 

Prvi je otpao Marokanac Driss Haffari, koji je bio neprecizan u drugoj seriji, da bi potom u narednom gađanju natjecanje napustio Mitchell Iles iz Australije. Od četvorice preostalih sljedeći koji je morao napustiti borilište bio je Kinez Haicheng Yu, koji nije uspio pogoditi sedmu metu. Preostala su samo trojica natjecatelja među kojima i naš Cernogoraz, a samo su dva mjesta vodila u nastavak natjecanja, no nakon deset uspješnih pogodaka Giovanni je promašio i nažalost ostao bez mogućnosti da stigne do novog odličja na ovom olimpijskom takmičenju.

 

U dodatnom raspucavanju tako je najbolji bio Gvatemalac Jean Pierre Brol Cardenas sa 14 uzastopnih pogodaka, nakon što je promašio Derrick Scott Mein iz Sjedinjenih Američkih Država, no taj promašaj nije bio koban u odluci u borbi za medalju.

Tweet

Posljednje novosti