ITF Wheelchair Croatia Open

Pet hrvatskih tenisača u borbi za naslov

Piše: Istarski.hr

24.07.2024 - 23:24

U srijedu je u Umagu održan ždrijeb petog izdanja ITF Wheelchair Croatia Opena Umag by HEP, na kojem će sudjelovati ukupno 16 igrača među kojima su i petorica hrvatskih predstavnika. Odmah u prvom kolu gledatelji će moći uživati u domaćem dvoboju, jer će međusobno igrati organizator turnira i najbolje rangirani hrvatski tenisač u kolicima Anto Joskić i dobitnik pozivnice Željko Kladarić.
Od preostala tri hrvatska igrača Sven Maretić će se u prvom kolu boriti protiv Talijana Roberta Sodera, Antoniju Arambašiću rival će biti Mađar Attila Farkas, dok će se Ante Kolunđija za plasman u četvrtfinale igrati protiv Koreanca Sang-Ho Oh. Prvi nositelj i ujedno prošlogodišnji pobjednik Luca Arca, Martin Legner, Jozef Riegler i Sung-Bong Han dobili su slobodan prolaz u četvrtfinale. 

 

- Presretni smo što smo ponovo u Umagu jer, otkako smo krenuli s ovim turnirom, hrvatski tenis u kolicima znatno je napredovao. Ovaj tjedan po prvi put u povijesti imamo tri igrača u top 100 i od ove godine imat ćemo čak sedam međunarodnih ITF turnira u šest različitih gradova Hrvatske što je stvarno ogromna brojka. Upravo je ovaj turnir mnogo pridonio popularizaciji našeg sporta tako da smo presretni što smo opet ovdje i veselimo se petom izdanju, izjavio je Anto Joskić.
Svi mečevi prvog kola odigrat će se u četvrtak na terenima Umag Tennis Academyja, dok će se u petak i subotu natjecati u Stella Marisu.

Tweet

Posljednje novosti