ANTON KLIMAN, 'prijatelj' projekta pula sjever

'Nadam se da neću biti u sukobu interesa i konačno dobiti kanalizaciju za svoju kuću'

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

24.07.2024 - 17:02
Anton Kliman (Foto: Milivoj Mijošek)
Anton Kliman (Foto: Milivoj Mijošek)

Današnjem svečanom potpisivanju ugovora o izgradnji kanalizacije i vodovoda u sklopu projekta aglomeracije Pula Sjever u pulskom je Vodovodu, zajedno sa svitom (grado)načelnika, predstavnika Hrvatskih voda te cijelom silom novinara prisustvovao i saborski zastupnik HDZ-a Anton Kliman. On je tom prilikom istaknuo svoje zasluge u 'guranju' projekta teškog čak 45 milijuna eura, krucijalnog za Štinjan i Puljštinu. 

Kliman je, naime, kazao da projekt traje prilično dugo i „kao i svaki projekt koji iziskuje tako velika sredstva dođe u kritične situacije, kada trebaju, nazovimo to tako, dobre usluge prijatelja projekata, prijatelja, dakle gradova i općina na koje se taj projekt odnosi“.

 

„Tako sam se i ja uključio kad je bila kritična točka oko same realizacije potpisivanja ugovora. Zahvaljujem se Filipu (Zoričiću, gradonačelniku Pule, op. a.) što je uspio prelomiti neke kritične točke koje su se nalazile u realizaciji pri potpisivanju ugovora. Izuzetno sam zadovoljan da sam mogao doprinijeti takvim odlukama i zahvaljujem se Hrvatskim vodama koje su našle razumijevanje za prevladavanje problema u pregovaranju, a i kao građanin Vodnjana nadam se da neću biti u sukobu interesa i da ću konačno dobiti kanalizaciju na mojoj kući. Velik dio naših gradova i općina bez te je osnovne usluge u 21. stoljeću i nadam se da ćemo svi skupa doći u tu fazu da ćemo se moći priključiti na kvalitetniji vodovod i odvodnju“, rekao je Kliman.

Tweet

Posljednje novosti