rovinjski ugostitelj optužio gradonačelnika da ga je udario

Paliaga: 'Bilo je to samo naguravanje. Prijetio je mojoj supruzi i kćerki'

21.07.2024 - 16:15
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga sudjelovao je u fizičkom incidentu koji se odigrao jučer u Rovinju. Paliaga se sukobio s ugostiteljem Gordanom Jurićem, vlasnikom rovinjskog restorana Pineta.

O incidentu je javnost izvijestio Jurić na Facebooku, a potvrdila ga je i PU istarska. 

U dugačkoj objavi Jurić je objasnio da mu je Paliaga došao u lokal, naručio kavu i počeo prigovarati zbog jednog statusa na Facebooku. Nakon kraće rasprave, tvrdi dalje ugostitelj, Paliaga ga je fizički napao, udarivši ga nekoliko puta šakom u glavu. Pritom je u više navrata, tvrdi Jurić, isticao riječi "znaš ti tko sam ja".  

 

Paliaga međutim ima drugačije viđenje događaja. On tvrdi da je ugostitelj prijetio njemu i njegovoj obitelji, supruzi i kćerki, zbog čega ga je bio primoran odgurnuti od sebe, nakon što mu se unio u lice. 

"Nakon što je navedeni gospodin 18. srpnja na društvenim mrežama mene nazvao iznuđivačem i kamatarom po principu talijanske mafije, ali prije svega moju suprugu i kćerku nazvao lopovima koji zajedno samnom kradu građanke i građane Rovinja, 20. srpnja u 16.23 nazvao sam gospodina koji se nije javljao na telefon.
Nakon toga otišao sam u njegov ugostiteljski objekt, kojom prilikom smo se rukovali i uljudno pozdravili. Svjestan svoje funkcije i činjenice da sam samim time i pod povećalom javnosti, prihvativši i da sam predmet kritika, zamolio sam ga da s društvenih mreža obriše dio komentara u kojem spominje moju suprugu i kćerku, nazvavši ih lopovima koji kradu građane Rovinja", ističe Paliaga za Istarski.hr.

Nakon toga je, nastavlja Paliaga, "gospodin rekao da to neće učiniti jer smo mu opljačkali obitelj povećanjem cijena odvoza otpada".

"Nakon što sam ga još jednom zamolio da to učini, uperio je prstom u mene, unio mi se u lice i rekao mi da ćemo platiti moja supruga, kćerka i ja jer smo mu uzeli kruh iz usta njemu i njegovoj djeci. Nakon što mi se unio u facu ja sam ga odgurnuo od sebe i to je jedina istina. Oštro odbacujem svaku optužbu o fizičkom napadu, što i dotični gospodin zna da nije istina. Isto tako, sve osobe koje me poznaju znaju da se ne koristim rječnikom "znaš ti tko sam ja". S obzirom na funkciju koju obnašam, odmah nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta sam kontaktirao policiju i prijavio događaj, jer sam pretpostavljao u kojem smjeru će ići ovaj slučaj, svjestan činjenice da su već počele pripreme za predstojeće lokalne izbore", ističe Paliaga. 

Na koncu dodaje da je "žalosna jedino činjenica da pojedinci ne biraju način".

"Gospodin mi je noćas poslao više poruka u kojima mi se ispričava, ali očito da je i to bio dio scenarija. Žao mi je da je do ovog slučaja uopće došlo, no osim što sam gradonačelnik, ja sam prije svega suprug i otac", rekao je Paliaga.

Svoju objavu ugostitelj Gordan Jurić započeo je isticanjem da je Paliaga došao u restoran oko 17 sati.

Potom je napisao:

"Kažem: Marko, vidio sam da si me zvao na telefon, ali bio sam u gužvi pa se nisam stigao javiti. I pitam ga: Šta ćeš popiti, a on odgovori: Kavu.

Kaže Marko Paliaga: Ono šta si komentirao na Facebooku da me može biti sram što kradem građane Rovinja i ugostitelje, s velikim računima za odvoz smeća, ćeš lijepo izbrisati. Ja gledam u njega i kažem mu: Ono šta ja komentiram je iskreno i iz srca i duše. Nemam ništa osobno prema tebi, kao ni prema IDS-u, ali ti kao i Laginja, direktor komunalnog servisa, kradete mene tako da kradete i moju djecu. I nemam ja šta izbrisati. Može vas biti sram.

A fini gospodin Marko Paliaga meni kaže: Vidjet ćeš ti s kim imaš posla i tko sam ja. 

Ma lik je smiješan, kao želio me zastrašiti.

Popije on kavu, i krene sa prijatnjama dalje. Ja ga onako promatram i dignem se, da nemam posla s budalom, jer gosti primjete da nešto ne štima", napisao je Jurić i u nastavku opisao da je Paliaga odjednom skočio na njega.

"Uhvati me lijevom rukom oko vrata i za majicu i kaže mi: Ja ću te uništiti, ne znaš ti s kim imaš posla, jesi me razumio, znaš ti tko sam ja. I tad me lupi šakom u glavu dva, tri puta i rastrga majicu. Odgurnem ja njega, ne želim konflikt jer znam da ima gostiju na terasi pa se odmičem, govoreći mu: Ti stvarno nisi normalan, sad ću te prijaviti na policiju za nasilje", napisao je Jurić.

Iz PU istarske ističu da sukladno propisima o zaštiti osobnih podataka nisu u mogućnosti govoriti o identitetu sudionika događaja.

"Možemo potvrditi da smo zaprimili dojavu kako je jučer poslijepodne u jednom ugostiteljskom objektu u Rovinju došlo do narušavanja javnog reda i mira, odnosno do fizičkog napada, te da je kriminalističko istraživanje u tijeku", napisali su u odgovoru. (Ivor Balen)

Tweet

Posljednje novosti