ŽDRIJEB ATP-a

Ivanišević: Umag je uvijek davao 'čudne' pobjednike

Piše: Siniša Žulić

20.07.2024 - 00:00
Goran Ivanišević i Tomislav Poljak
Goran Ivanišević i Tomislav Poljak

Najmanje četvorica hrvatskih tenisača igrat će u glavnom ždrijebu 34. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, a samo će jedan od njih u prvom kolu za suparnika imati nositelja. Bit će to Duje Ajduković, koji je u glavni turnir ušao kao takozvana posebna iznimka, jer zbog plasmana u polufinale ovotjednog ATP turnira u švedskom Bastadu (u subotu će mu suparnik biti Španjolac Rafael Nadal) nije mogao stići na umaške kvalifikacije. U Stella Marisu će u prvom kolu igrati protiv Talijana Luciana Darderija (5. nositelj).

S vrha ždrijeba će, kao što se najavljivalo, krenuti osmi tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov, koji će kao i preostala trojica vodećih nositelja na startu biti slobodan. U osmini finala mogao bi se sastati s Lukom Mikrutom, ako će naš 20-godišnji tenisač biti uspješniji od Argentinca Camila Uga CarabellijaMatej Dodig, 18-godišnjak koji je također dobio pozivnicu, na startu će igrati protiv kvalifikanta, a Mili Poljičak u prvom kolu očekuje Talijana Lorenza Sonega.

 

U subotu će svoj kvalifikacijski susret imati i Puljanin Deni Žmak koji će prolaz do glavnog turnira tražiti preko Chun-Hsin Tsenga iz Tajvana.

- Zadovoljni smo odazivom igrača i od nominalne liste koju smo predstavili otpao je samo jedan tenisač. Imamo TOP 10 igrače i još veliki broj njih iz grupe pedeset najboljih svjetskih tenisača. Teško je meni ovdje odabrati favorita , a broj onih koji bi mogli osvojiti turnir seže do desetak igrača koji nastupaju ove godine u Umagu, u tome je čar ovog turnira i zato vjerujem da ćemo u idućih tjedan dana uživati u vrhunskom tenisu. Svaka godina  nosi svoje izazove, ali tim je već uigran i vjerujem da petstotinjak ljudi koji su angažirani na organizaciji ovoga turnira uživa u tome - rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

Samoj ceremoniji svečanog ždrijeba prisustvovali su prošlogodišnji pobjednik Alexei Popyrin, srpski tenisač Dušan Lajović te Goran Ivanišević, koji također nije krio zadovoljstvo kvalitetom ovogodišnnjeg turnira.

- I ove godine će u Umagu biti jak turnir s dosta dobrih igrača. Od naših je možda najlošije prošao Ajduković jer je Darderi po meni jedan od favorita iz sjene. Biti će jako puno dobrih mečeva, a ovo je prilika za naše mlade igrače da se pokažu i dokažu. Ovo je po meni najjači turnir u zadnjih sedam-osam godina te iako se radi o olimpijskoj godini skupilo se jako puno dobrih igrača. Umag je uvijek pružao neke čudne pobjednike tako da se iskreno nadam kako će i ove godine biti neko iznenađenje, rekao je Ivanišević 

Tweet

Posljednje novosti