71. PULA FILM FESTIVAL

'Proslavi' Velika zlatna arena, najbolji glumci Bernard Tomić i Lana Barić

18.07.2024 - 08:14

Na svečanoj dodjeli nagrada 71. Pulskog filmskog festivala u Istarskom narodnom kazalištu dodijeljene su Zlatne arene, a dodjeli je prethodilo proglašenje dobitnika nagrada Pula PRO programa i Kino mreže u Festivalskom centru.

Ocjenjivački sud Hrvatskog programa na 71. Pulskom filmskom festivalu radio je u sastavu: Nina Violić, Nina Velnić, Mirta Puhlovski, Goran Marković i Nebojša Slijepčević.

 

U konkurenciji Glavnog programa bilo je 11 filmova iz sekcije Hrvatski film i 11 filmova iz sekcije Hrvatske manjinske koprodukcije. 

Najviše Zlatnih arena dobio je igrani film “Proslava” Bruna Ankovića i producentske kuće Eclectica: Veliku zlatnu arenu za najbolji film te Zlatne arene za najbolji scenarij, za najbolju mušku glavnu ulogu te za fotografiju.

Isti je film dobio i najbolju ocjenu kritičara i novinara te Nagradu Kino mreže. Dokumentarac “Božja djeca” Silvestra Kolbasa i produkcije Factum osvojio je Zlatne arene za režiju i za montažu. Zlatne arene za najbolje glavne uloge Hrvatskog programa dobili su Lana Barić i Bernard Tomić.

Nagrada publike pripala je filmu Vlatke Vorkapić i produkcije Interfilm “Sveta obitelj”, dok je najbolji film sekcije Manjinska koprodukcija “Domaćinstvo za početnike” redatelja Gorana Stolevskog i hrvatskog koproducenta Kinorame koji je dobio i Zlatnu arenu za najbolju sporednu mušku ulogu. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti