ZADNJA RUNDA PREGOVORA O PLAĆAMA

Grad Pula je rekao svoje. Čeka se odgovor sindikata vrtića

16.07.2024 - 18:02
S današnjeg sastanka u gradskoj palači
S današnjeg sastanka u gradskoj palači

„Sada čekamo odgovor sindikata vrtića te se nadamo skorom potpisivanju sporazuma“, poručio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić, nakon današnjeg, po njemu, zadnjeg sastanka u pregovorima oko plaća. „Uskoro ćemo izaći s pozitivnim vijestima za privatne vrtiće, uređenja i gradnje vrtića. U ove tri godine mnogo smo napravili i još nas čeka puno posla“, dodao je Zoričić.

Podsjetimo, Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije čvrsto je stajao iza zahtjeva za izjednačavanjem plaća u vrtićima i osnovnim školama, pozivajući se na zakon, zbog čega je u pulskim gradskim vrtićima krajem lipnja održan jednodnevni štrajk upozorenja, kada 95 posto roditelja nije dovelo dijete u vrtić, a ranije i prosvjed radnika.

 

Na današnjem sastanku lokalne uprave sa sindikatima prvi čovjek Pule zapravo je smo još jednom potvrdio njihov zadnji prijedlog. On obuhvaća povećanje plaća od 1. rujna do 15 posto, uz daljnja povećanja od 1. siječnja 2025. godine do šest posto, od 1. rujna 2025. također do šest posto, a od 1. ožujka 2026. godine preostali iznos koji se odnosi na izjednačavanje plaća odgojiteljima.

Predložene su i izmjene koeficijenata za obračun plaća, da se zadrže aktualna stečena prava radnika, budući da u Gradu smatraju da se pojedina radna mjesta ne mogu, poštujući stupanj stručne spreme, svesti na ona iz osnovnih škola.

Iz Grada, nadalje, predlažu da se potpiše sporazum s klauzulom, prema kojoj će se, u slučaju eventualne odluke Vlade o sufinanciranju predškolskog odgoja jedinicama lokalne samouprave, ponovno pregovarati. 

Predloženo je da se pregovori nastave u ožujku 2025. godine, priopćili su iz Grada (I. R.)

Tweet

Posljednje novosti