DRAŽEN ŽARKOVIĆ UOČI PREMIJERE FILMA U ARENI

'Šalšu smo kuhali za publiku, sada kolektivno grizemo nokte'

15.07.2024 - 17:02
Redatelj Dražen Žarković (u sredini) s glumcima Draganom Markovinom i Slavkom Sobinom
Redatelj Dražen Žarković (u sredini) s glumcima Draganom Markovinom i Slavkom Sobinom

Zabavan film o velikoj invaziji zombija na mali dalmatinski otok s plodnim rajčicama, tako stoji u službenoj najavi filma „Šalša“, redatelja Dražena Žarkovića. Ova igrana komedija s elementima horora natječe se za Zlatnu arenu, a u utorak, 16. srpnja, od 21.30 sati ima svjetsku premijeru u kinu pod zvijezdama u pulskoj Areni u sklopu 71. Pulskog filmskog festivala.

„Ovo mi je peti film koji premijerno predstavljam u najljepšem ljetnom kinu koje možete zamisliti. Ogromno je iščekivanje, naravno, jer nikada ne znaš što si zapravo snimio dok se se film ne 'suoči' s gledateljima. Cijela ekipa kolektivno grize nokte. Radili smo ovaj film za publiku, pa se nadamo da će do nje i doprijeti. Očekujemo dobru posjetu“, kazao nam je redatelj Žarković.

 

Ima radno ljeto, uhvatili smo ga u Zagrebu, na snimanju četvrte sezone HTV-ove serije „Mrkomir Prvi“, ali pronašao je pet minuta za „Istarski hr“.

Što može očekivati publika, čime će ih „Šalša“ privući?

„Radi se o, rekao bih, jednoj pučkoj komediji s elementima horora, političke satire, romantične komedije, ima za svakoga ponešto“, veli redatelj.

Slaže se s našom opaskom da je okupio zavidnu glumačku postavu, koja je snimanje odradila na Šolti i u Zagrebu. 

„Glumačka ekipa dolazi praktički s područja cijele bivše Jugoslavije. Poplarni crnogorski glumac Momčilo Otašević utjelovio je Slavonca, studenta koji odlazi na dalmatinski otočić. Iz Srbije stiže sjajna Milica Janevski, a Ljubiša Savanović iz Banja Luke. Tu su i Snježana Sinovčić Šiškov, Donat Zeko te drugi vrsni kolege. Snimanje je bilo nevjerojatno iskustvo, sve su to različite glumačke škole koje su se stopile u sjajnu energiju i atmosferu na setu. Iako je svima bilo naporno, imao sam dojam, iza kamere, da su se ipak sjajno zabavili. Bilo im je kao na maturalcu: sunce, more, Šolta… Imali smo malo vremena i premalo para, kao i uvijek kada je hrvatski film u pitanju. Ali finalni proizvod to neće pokazati: svi koji vide film, mislit će da je snimljen za triput više novaca“, kaže Žarković.

Radnja filma? Sve se vrti oko Vatroslava (Otašević), vječitog studenta koji u Zagrebu ostane bez posla i smještaja te prihvati ponudu da dođe na izolirani dalmatinski otok Mala Glava pomoći u berbi rajčica. Tamo upoznaje stomatologinju Irenu (Ivana Gulin) i simpatičan „domaći svit“, no nakon „fešte od poma“ brzo postane svjestan da Mala Glava skriva mračnu tajnu zbog koje je najbolje – bježati. (I. Radić)

Tweet

Posljednje novosti