odvjetnik matija miloš o slučaju dorina:

'Pojedini dokazi USKOK-a su problematični. Pitanje je jesu li zakoniti'

08.07.2024 - 12:28
Matija Miloš (foto: Istarski.hr)
Matija Miloš (foto: Istarski.hr)

Odvjetnik Matija Miloš, koji u slučaju Dorina zastupa Krešimira Stojkovskog, za Istarski.hr je potvrdio da je USKOK podignuo optužnicu, i to protiv ukupno 33 okrivljenika.

 

"Optužnicu službeno ja nisam zaprimio, kao ni moj klijent, ali ono sto sam uspio saznati jest da se inkriminacije nisu ništa izmijenile u odnosu na rješenje o provođenju i kasnije proširenju istrage. Obzirom na podosta detaljne obrane pojedinih okrivljenika, ali i dokaze koji su pribavljeni u istrazi, mislim da nas očekuje dugotrajno i iscrpno suđenje u kojem će raspravno vijeće zasigurno trebati pribavljati i izvoditi one dokaze za koje USKOK očigledno nije smatrao da su potrebni, a na koje je obrana ukazivala", kaže Miloš. 

Dodaje da nas u narednom periodu čeka najprije zaprimanje optužnice i podnošenje odgovora na nju, pri čemu će, ističe, vrlo vjerojatno doći i do problematiziranja zakonitosti pojedinih dokaza USKOK-a.

"Tek po pravomoćnoj odluci o tom pitanju uslijedit će odluka o osnovanosti optužnice, a nakon čega će se steći uvjeti za početak suđenja", rekao je Miloš. (M. Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti