Potpisan dodatak ugovoru

Pogledajte koje sve pogodnosti imaju radnici Rockwoola

0
Smiljana Hrvatin, Aleks Fonović, Marina Cvitić, Marica Kurtek i Esad Huskić
Smiljana Hrvatin, Aleks Fonović, Marina Cvitić, Marica Kurtek i Esad Huskić

Predstavnici tvornice kamene vune Rockwool i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije uspješno su završili pregovore, a svečanim potpisivanjem dodatka kolektivnog ugovora potvrdili su konstruktivnu suradnju. Osim većeg broja dana godišnjeg odmora, dogovorene su i druge pogodnosti koje će pozitivno utjecati na primanja i kvalitetu rada zaposlenika.

„Zadovoljan radnik je najbolji radnik i upravo zato ulažemo napore u osiguranje kvalitetnih uvjeta rada i razvijamo partnerski odnos međusobnog uvažavanja. Znamo da je financijski aspekt jedan od važnijih elemenata zadovoljstva radnika, zato puno ulažemo upravo u tom segmentu. Ponosni smo na vrlo nisku stopu odlazaka radnika koja iznosi samo 1,7 posto godišnje,“ istaknuo je Aleks Fonović, direktor tvornice na svečanosti potpisivanja novog aneksa kolektivnog ugovora.

“Činjenica da je gotovo stotinu kolegica i kolega u tvrtki petnaest i više godina govori u prilog tomu da su ljudi zadovoljni uvjetima u kojima rade. Kontinuirano organiziramo interaktivne radionice s našim kolegicama i kolegama na kojima konstruktivno razgovaramo i pristupamo njihovim prijedlozima te podržavamo inicijative kao i prijedloge poboljšanja poslovnih procesa“, dodala je Smiljana Hrvatin koja vodi ljudske resurse u tvrtki. Dodaje kako je interna komunikacija jako važna pa su između ostalog uveli i aplikaciju preko koje su svi zaposlenici pravovremeno, na jednak, brz i efikasan način obavješteni o organizacijskim novostima.

Dogovorene pogodnosti su: dodatni dan godišnjeg odmora, pa sada maksimalan broj dana godišnjeg odmora iznosi 30 dana, povećanje naknade za rad nedjeljom i praznikom sa sadašnjih 100 posto na 150 posto, povećanje bonusa za uspješnost sa sadašnjih 530 na 900 eura, povećanje bonusa za prisutnost na radu sa sadašnjih 510 na 600 eura godišnje, povećanje bonusa za prijedloge zaštite na radu sa sadašnjih 100 na 130 eura, povećanje plaće po godinama staža s 270 na 350 eura za svakih navršenih 5 godina staža, povećane jubilarne nagrade i otpremnine za mirovinu, povećanje iznosa za novorođeno dijete i u slučaju smrti.

Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije tim je povodom izjavila: ”Drago nam je da zastupamo interese radnika u kolektivu kao što je Rockwool  gdje SIKD djeluje gotovo od samog početka rada tvornice. Razgovori u cilju dodatnih poboljšanja materijalnih prava radnika protekli su u pozitivnom tonu i uz međusobno uvažavanje a kolektivni ugovor društva kojeg kontinuirano poboljšavamo jedan je od najkvalitetnijih u okruženju“.

Marica Kurtek iz SIKD-a je pohvalila Esada Huskića, sindikalnog povjerenika u tvornici.

„Bio je odlična poveznica između nas i poslodavca, prenosio je zahtjeve svojih kolegica i kolega te je imao iznimno bitnu ulogu u tom procesu. Rezultati pregovora su povećanje materijalnih pogodnosti, ali i drugih prava koja direktno utječu na kvalitetnije uvjete rada,“ dodala je Marica Kurtek.

Zajedno su dodali kako je socijalni dijalog kontinuirani proces i da će se obje strane truditi unaprjeđivati poslovno okruženje na zadovoljstvo svih te da nikako nije slučajno što je upravo tvornica u Pićnu dvije godine za redom proglašena najboljom tvornicom kamene vune u Grupi u svijetu. Zaključili su da su poslovni uspjeh tvrtke i visoka razina zadovoljstva zaposlenih međusobno povezani te se nikako ne mogu odvajati.

Aleks Fonović, Smiljana Hrvatin, Esad Huskić, Marina Cvitić i Marica Kurtek

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa