GRAD KUPUJE ZEMLJIŠTE OD AUTOTRANSA

Turistička škola Poreč dobit će novi praktikum

0

Grad Poreč otkupit će zemljište u neposrednoj blizini Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, najavio je gradonačelnik Loris Peršurić. Time će se stvoriti preduvjeti za planiranu izgradnju školskog praktikuma.

 

„Poreč nije osnivač srednjih škola u našem gradu, već je to Istarska županija, ali smo im oduvijek podrška i želimo im pomoći da imaju što bolje uvjete za svoje učenike i održavanje nastave. Baš zato stoji dogovor sa školom da se za potrebe praktične nastave uredi praktikum u sklopu same škole. Kupnja zemljišta površine 242 metara četvornih, koje je trenutno u vlasništvu Autotransa, konkretan je korak u tom smjeru“, kaže Peršurić. Ovom kupnjom Grad nastavlja s okrupnjavanjem zemljišta u njegovom vlasništvu, koja se potom koriste za javne društvene namjene, poput izgradnje vrtića, društvenih domova, igrališta.

Vrijednost zemljišta iznosi 29,4 tisuća eura, a sredstva za kupnju osigurana su u gradskom proračunu. Po potpisu kupoprodajnog ugovora, kreće planiranje i projektiranje te dobivanje građevinske dozvole, sve u dogovoru s ravnateljicom škole Tatjanom Gulić Pisarević. S gotovim projektom, škola će ga biti spremna kandidirati na eventualno financiranje iz EU fondova i ostalih natječaja. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa