RED, RAD I DISCIPLINA NA FEJSU

Koga to Plavčić postrojava na +40?

02.07.2024 - 15:29

Zanimljivo je pratiti facebook profile lokalnih prvaka. Ok, padaju na pamet i interesantnije stvari za kratiti ljetnu siestu, ali posao katkad provocira mazohističke porive.

Neki se političari društvenih mreža sjete samo mjesec dana prije izbora, pa hiberniraju po tom pitanju do idućih, drugi su uobičajeno redovni i profesionalni u postanju, a treći to rade pretjerano revno. Najdraži su mi, ipak, oni koji objavama ogole osobnost.

 

Vjerojatno tako razmišlja i prijatelj koji mi je skrenuo pažnju na nedavni simpatičan post žminjskog načelnika Željka Plavčića.

„Ne stajemo s radovima. Struja i voda za novi PumpTrack, ali i rasvjetu na Draginom igralištu. Nema stajanja. Red, rad i disciplina“, napisao je Plavčić. I ispod okačio fotke iskopanih kanala te svježe postavljenih bandera. Uglavnom, shvatili ste, nema stajanja.

Podsjeća me to na onu viralnu Mamićevu injekciju: „Ajmooo…!“ Dobro, i na još neke izjave, ali bilo bi neumjesno ovdje vući takve paralele.

E sad, koga to Plavčić, u maniri kakvog zapovjednika, zapravo postrojava? Koga tjera na red, rad i disciplinu? Izvođača radova, općinske djelatnike, cijelu zajednicu ili, na koncu, samoga sebe?

Kako bilo, valjda takvo sokoljenje daje rezultate; valjda su na terenu vidljivi pomaci kada kod kreposnog čelnika, eto ni na plus 40, nema majci mrdanja. 

I meni pomaže Plavčić. Jer, kad me spopadne malodušnost, a moram uredniku isporučiti karticu teksta, samo pogledam žminjski moto i - krenem tipkati… (Igor Radić

Tweet

Posljednje novosti