ISTARSKI DRAGOVOLJCI U MUZEJU NAORUŽANJA

'Zar smo sve ovo i mi imali? Ja sam imao samo kalaša'

0
Istarski dragovoljci u Turnju
Istarski dragovoljci u Turnju

Istarska podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata organizirala je 23. lipnja posjet Muzeju Domovinskog rata u karlovačkom naselju Turanj, u sklopu kojeg se nalazi i Muzejska zbirka naoružanja Hrvatske vojske u Domovinskom ratu.

Prije obilaska Muzeja, članovi Udruge iz Pule i Rovinja položili su vijenac na spomenik poginulim braniteljima u obrani Karlovca. Vijenac je položio Anton Osti, predsjednik ogranka UDVDR Pula, a prigodni govor održao je predsjednik istarskog UDVDR-a Miro Sošić. Brigadir Marijan Mužinić, dopredsjednik UDVDR-a Istarske županije, podsjetio je kako je grad Karlovac s okolinom uz velike žrtve dao svoj doprinos obrani domovine.

 

U Muzeju su najviše pozornosti izazvali eksponati na vanjskom dijelu muzejske postave, a najveća atrakcija bio je avion 'Miguša' (MiG-21).

Edukativan i neumoran bio je i brigadir Branko Bošnjak koji je svojim komentarima unosio i malo humora na račun zastarjele opreme, naročito tenkova, koji su u rukama ratnika ipak dali svoj veliki doprinos u akcijama.

Jedan od branitelja je naglas razmišljao: „Zar smo sve ovo i mi imali? Ja sam imao samo 'kalaša' (kalašnjikov)!“ (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa