tkogod je danas ušao u vodu, zeznuo se

More na Materadi prekriveno debelim sluzavim naslagama (foto i video)

0
Foto: Mato Ereiz
Foto: Mato Ereiz

"Tkogod je danas ušao o more, zeznuo se!", priča nam Mato Ereiz, koji nam je poslao fotografije i snimak debelih sluzavih naslaga snimljenih danas u moru ispod hotela Materada u Poreču. Bijele naslage bile su toliko debele da su prekrile čitav priobalni dio.

 

"To je neka prljavština, neko ulje, na površini, ali i u moru. U 32 godine otkako sam tu more nije bilo tako prljavo", kaže Ereiz te dodaje da je odmah nakon kupanja otišao pod tuš na plaži, ali je masne naslage s kože jedva skinuo. 

Kaže da su i iz bazena u obližnjem smještajnom objektu, u kojem koriste morsku vodu, morali isprazniti bazen zbog prljavštine. "Trebalo bi postaviti neke brane i pokupiti to, drugačije ne ide", kaže.
Osim toga plažu treba i očistiti od velikih komada drveta koji su doplutali ovaj tjedan na obalu.

Sjeverni Jadran ovih je pun velikih količina sluzavih nakupina, o čemu smo pisali ovdje, pa je bilo samo pitanje dana kada će iz Trsta 'doploviti' do Poreča, ali i južnije, sve do Pule.

Sluz je dijelom rezultat cvjetanja mora, visokih temperatura, ali i zagađenja koje u Jadran dospijevaju iz rijeke Po. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa