Plava Laguna Croatia Open Umag

U Umag dolaze Rubljov i prošlogodišnji finalist Wawrinka

28.06.2024 - 15:58

Na danas održanoj konferenciji za medije u Infobipovom kampusu u Zagrebu predstavljena je lista igrača koji će nastupiti na 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena Umag, kao i bogati popratni program sa sjajnim koncertima, jedinstvenom gourmet ponudom te niz drugih sportskih i zabavnih sadržaja u kojima će moći uživati svi posjetitelji umaškog turnira. I ovogodišnje izdanje bit će iznimno kvalitetno. Popis igrača predvodi trenutno šesti tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov, koji je upravo u Umagu 2017. osvojio prvi veliki naslov u karijeri. Vraća se i prošlogodišnji finalist Švicarac Stan Wawrinka, osvajač tri pojedinačna naslova na Grand Slam turnirima, a posebno jaka bit će postava talijanskih igrača, jer dolaze trojica prošlogodišnjih pobjednika Davis Cupa, Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi i Lorenzo Sonego.

"Potvrdom dolaska 6. igrača svijeta Andreja Rubljova, jednog od najboljih mladih igrača današnjice Holgera Runea te čovjeka koji je obilježio proteklih 15 godina svjetskog tenisa, koliko uspjesima, toliko i stilom igre i osobnošću, neponovljivog Stana Wawrinke, imamo trojicu tenisača koje bi svaki turnir našeg ranga na svijetu poželio. Međutim, snaga 34. Plava Laguna Croatia Opena Umag je u širini kvalitete koju danas predstavljamo. Pet igrača među 30 najboljih na svijetu, čak 12 iz Top 50, kao i dvojica najboljih igrača na svijetu do 19 godina, Jakub Menšik i Dino Prižmić, garancija su da će ovogodišnji turnir opet ponuditi sjajan tenis", istaknuo je direktor turnira Tomislav Poljak.

 

Umaški ATP turnir postao je prepoznatljiv i po tome što daje priliku talentiranim tenisačima i budućim velikim zvijezdama svjetskog tenisa. Prije dvije godine u finalu su igrali Talijan Jannik Sinner i Španjolac Carlos Alcaraz, trenutno prvi odnosno treći igrač svijeta, a i za ovu sezonu najavljeni su igrači od kojih se očekuje da će ostvariti vrhunske karijere - naš Dino Prižmić i Čeh Jakub Menšik.  

„Plava Laguna Croatia Open Umag svake godine ispriča neku novu, dobru priču. Ponekad takvu priču možda i ne očekujemo, a čarolija se dogodi kao, recimo, prošle godine s Wawrinkom i njegovim emotivnim putem do finala. Ovo je vjerojatno najjači popis igrača u zadnjih nekoliko godina. Vrhunski mečevi su zajamčeni, jedva čekam da turnir započne. Vidimo se ubrzo u Umagu", izjavio je Goran Ivanišević.

Među govornicima bio je i hrvatski tenisač Luka Mikrut, kojem je dodijeljena pozivnica za glavni turnir i koji se ovom prilikom zahvalio organizatorima na ukazanoj prilici.

Tradicija umaškog turnira već je dugo prepoznatljiva u teniskom svijetu, a ujedno je značajan promotor turizma. Organizator i glavni sponzor je Plava Laguna, a ovom prilikom Predsjednik Uprave kompanije Dragan Pujas poručio je: “Plava Laguna ove je godine dodatno povećala svoja ulaganja u turnir. Organizirajući ovaj turnir pokazujemo kako se radi event na najvišem mogućem nivou, te kako smo pouzdan partner i domaćin sportskih manifestacija. Drugo, organizirajući ovakav turnir, na visokoj razini pridonosimo razvoju i promociji destinacije u kojoj poslujemo, što je za nas najbitnije.“

I ove godine u Umagu ćemo gledati niz sjajnih tenisača, koji će biti pozivnica mnogim turistima za dolazak u Hrvatsku, koja ih onda već tradicionalno osvoji svojim ljepotama i ponudom. Državni tajnik Tomislav Družak iz Ministarstva turizma i sporta naglasio je: „Iznimno nam je zadovoljstvo i ove godine biti djelom jednog od najdugovječnijeg sportskog događanja u RH koji ima veliku važnost u promociji Hrvatske kao turističke i sportske destinacije. Kroz 10 dana Umag će postati sportsko i društveno središte Lijepe naše koji će osim sportskog programa ponuditi i bogat zabavni sadržaj. Vlada RH u posljednjih je osam godina učetverostručila ulaganja u sport, a nastavit će ulaganje u manifestacije koje promoviraju Hrvatsku kao zemlju sporta i turizma.“

S njim se složila i Ivana Curić Čabraja, direktorica Sektora za strateške projekte HTZ-a koja je naglasila: „U skladu s renomeom koji Plava Laguna Croatia Open Umag uživa na globalnoj razini, ali i s obzirom na činjenicu da je riječ o najstarijem teniskom turniru u našoj zemlji, Hrvatska turistička zajednica je i ove godine ponosan partner i prijatelj turnira. Možemo reći da je naša zemlja u svijetu najprepoznatljivija po turizmu i sportu, a upravo umaški turnir predstavlja odličan primjer događanja koji u srcu sezone donosi natjecateljsku atmosferu, navijačko uzbuđenje te dodatnu promociju turističke ponude Umaga, Istre, ali i Hrvatske u cjelini.“

Grad Umag je ponosni domaćin ATP turnira od 1990. godine, a ujedno i velika podrška natjecanju koje iz sezone u sezonu gradi sjajnu tradiciju. „Ovaj turnir nije samo tenis, gourmet i zabava. On je brend s čvrstim temeljima koji Umag pretvara u jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija, gdje se svaki posjetitelj osjeća kao dio tog brenda zahvaljujući trudu i doprinosu svih koji sudjeluju u organizaciji. Ponosan sam što sam gradonačelnik jednoga grada koji kroz ATP, ali i razne druge evente, svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Svi oni koji su imali priliku doživjeti čari ATP-a, iz Umaga nose jedinstvene uspomene koje u konačnici predstavljaju motiv povratka u Umag“, zaključio je gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese.

Infobip, u čijem je prostoru održana konferencija za novinare, i ove će godine biti partner turnira. Posebno za turnir izrađen je Chatbot koji pokriva sve informativne aspekte turnira kao što su informacije o igračima, raspored igranja, detalji zabavnog programa. Korisnici mogu direktno preko chatbota kupiti i ulaznice, rezervirati smještaj pa čak i sudjelovati u interaktivnom kvizu te osvojiti ulaznice za finale, kao i brojne ostale vrijedne nagrade.

Mjesec tenisa u Umagu

Srpanj će ove godine u Umagu biti potpuno u znaku tenisa. Uz središnji događaj, Plava Laguna Croatia Open Umag, novost u profesionalnom programu je Umag ITF M15, natjecanje iz serije ITF World Tennis Toura, koji je na rasporedu od 6. do 14. srpnja. Ovaj će turnir biti idealna prilika za mlade i talentirane tenisače da osvoje bodove za ATP listu. Od 15. do 18. srpnja nastavit će se s teniskim događajem Road to Umagom powered by Podravka koji će još jednom hrvatskim tenisačima pružati priliku da osvoje pozivnicu za umaški turnir. I ove godine održat će se ITF turnir tenisača u kolicima te Umag Stars Open, HEPi turnir i VIP turnir, a koji će u Umag okupiti čak 600 rekreativaca.

Svi koji žele osigurati svoje mjesto na spektaklu u Stella Marisu koji će se održati od 19. do 27. srpnja, mogu pronaći ulaznice za centralni teren na službenoj web stranici, dok se one za Grandstand mogu kupiti u ATP shopu.

Tweet

Posljednje novosti