29. HUNGARIAN WORLD CUP

Pulski kickboxer Ivano Čelić osvojio zlato i dva srebra!

0
Ivano Čelić
Ivano Čelić

Mala, ali dobro uigrana ekipa pulskog Kickboxing kluba Planet Sport nastupila je od 13. do 16. lipnja na 29. izdanju Svjetskog kupa u kickboxingu u Budimpešti. U dvorani s 13 tatamija i 5 ringova nastupilo je 3280 sportaša iz 381 kluba iz 50 zemalja, sa šest kontinenata.

 

Najiskusniji borac mlade ekipe junior Ivano Čelić osvojio je tri medalje, od čega dva srebra u point fightu juniora -94 kg i seniora -94 kg, dok je u light contactu juniora – 94 kg nadmoćno osvojio zlato.  U seniorskoj kategoriji -94 kg Ivano je odlično odradio pobjedom u tri borbe, dok je u finalnoj borbi izgubio od iskusnijeg austrijskog borca.

Ekipa pulskog Planet Sporta ostvarila zapažen rezultat

Senior Marko Džin, jedan od najiskusnijih point fight boraca međunarodne scene, za ovo natjecanje izuzetno dobro fizički i tehnički spreman, trebao je odraditi tri natjecateljske kategorije u point fightu: svoju -89 kg, -94 kg i open kategoriju Grand Champion. Na žalost, nakon prve borbe u danu u -94 kg u kojoj je suvereno pobijedio kvalitetnog mađarskog predstavnika s tri boda prednosti ostale borbe u ovoj kao i svim ostalim kategorijama morao je predati zbog teže ozljede palca palca početkom druge runde, ozljede koju je već na tatamiju dijagnosticirao interventni medicinski tim, ali Marko je uspio odraditi  preostalih minutu i četrdeset sekundi i zadržati bodovnu prednost te  zaključiti borbu sebi u korist. Ali turnir je za Marka ozljedom na žalost okončan. Kao treći nositelj  kategorije, kao i dobivena borba Marka je plasirala na 5. mjesto.

Trener Edi Višković, Ivano Čelić i Marko Džin

Mladi Luka Grabar u disciplini point fight mlađih kadeta – 37 kg nakon odlično odrađenih borbi nije uspio doseći medalje zbog zadobivenog nezgodnog udarca tako da je pozicioniran na 5. mjestu.

Niko Stojkovski, stariji kadet, usprkos odličnim borbama nije se uspio probiti više od 9. mjesta u point fightu -42 kg.

Stariji kadet David Vretenar nastupio je u dvije discipline, u point fightu i light contactu -57 kg. U obje discipline plasirao se na 17. poziciju, ali borbama je pokazao dobru tehničku pripremljenost, a višerangirani protivnici uspjeli su bodove prikupiti sebi u korist.

Trener Edi Višković, uz asistenciju Marka Džina na klupi u point fightu na ovom najvećem i posljednjem svjetskom kupu na europskom kontinentu ove godine, malu ali odvažnu ekipu poveli su do rezultata i novog iskustva s velikih natjecanja. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa