Ljeto u Balama

Ovogodišnji Bembo Fest za početak časti Sladoledom

17.06.2024 - 16:46
Jasminka Mesarić i Edi Pastrovicchio (Foto: Milivoj Mijošek)
Jasminka Mesarić i Edi Pastrovicchio (Foto: Milivoj Mijošek)

Baljani i gosti Bala ove godine uživat će u 4. izdanju Bembo Festa, festivala malih formi nezavisnih kazališta, koji počinje 20. lipnja i traje sve do 5. rujna. Svečano otvaranje dogodit će se na Trgu Tomaso Bembo u 20:30 sati, a prva predstava "Sladoled" Teatra Gavran bit će prikazana u 21 sat.

 

Festival će svaki četvrtak, s početkom u isto vrijeme, predstaviti 17 komičnih i duhovitih predstava iz Hrvatske, Italije i Srbije. Ulaz na sve programe je besplatan. Novost ovogodišnjeg festivala je Mali Bembo, segment posvećen dječjim predstavama koje će se održavati srijedom u istom terminu.

Palača Bembo

„Sve bogatiji Bembo Fest iz godine u godinu raste te je kvalitetom i brojem predstava postao prepoznat i publici izvan Bala. Na ovaj festival dolaze posjetitelji i iz drugih općina i gradova, a to nas posebno raduje. Bale imaju svoju povijest i tradiciju, a manifestacije poput Bembo Festa uklapaju se u kulturnu priču naše općine.", kazao je u najavi festivala načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio.

Voditeljica Teatra Fort Forno Jasminka Mesarić zahvalila je Općini i Turističkoj zajednici na podršci te dodala: „Ovaj festival nudi poseban umjetnički doživljaj koji obogaćuje našu zajednicu. Sretni smo što imamo hrabre pokrovitelje poput tvrtke Mon Perin koja nas podržava od samog početka, kao i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Istarsku županiju i Talijanski institut za kulturu.“

Robert Raponja, osnivač i umjetnički direktor Teatra Fort Forno istaknuo je misiju festivala. „Bembo Fest slavi kazališnu umjetnost, kreativnost i zajedništvo. Nadam se da će kazalište koje ima moć povezivanja i razumijevanja donijeti trenutke zabave, opuštanja, ali i promišljanja o tome zašto smo mi ljudi toliko smiješni i kako je nužno šaliti se na vlastiti račun da bismo sačuvali svoje pravo ljudsko lice. Vjerujem da će i ovogodišnji Bembo biti mjesto susreta, dijaloga i stvaranja novih umjetničkih prijateljstava“, kazao je.

Organizatori su na koncu poručili da bogati program dodatno osigurava mjesto Bembo Festa na kulturnoj karti Hrvatske i šire, nudeći Balama ljeto ispunjeno umjetničkim doživljajima i kulturnim dijalogom. (M. Pavlović)

Tweet

Posljednje novosti