Festival uličnih čarobnjaka – FUČ

U tri festivalska dana Tar i Novigrad postaju Gradovi čarolije

13.06.2024 - 17:48

U petak, 14. lipnja s početkom u 20 sat započinje 10. izdanje međunarodnog uličnog festivala Festival uličnih čarobnjaka – FUČ - Čarobni Tar i Čarobni NoviGrad.  

Na festivalu će nastupiti razni međunarodni i domaći izvođači. Gosti iz Italije, Argentine i Češke zajedno s domaćim snagama pretvoriti će Novigrad i Tar u mjesta cirkuske čarolije. Zabavljat će vas ulični zabavljači, hodači na štulama, akrobati, lutkari, žongleri i najneobičniji ljudi.

Festival u petak u Taru otvara udruga Birikina iz Pule lutkarskom predstavom „Šarlota“, nakon čega nastupa možda i najneobičniji lutkarski band Grande Cantagiro Barattoli - Puppet Street Band . Prvu večer zatvaramo komičnom predstavom o nogometu (u skladu s otvaranjem Svjetskog nogometnog prvenstva) koju izvodi Mencho Sosa iz Argentine.

 

U subotu, 15. lipnja program se odvija paralelno u Taru i Novigradu. Nastupit će svjetleći hodači na štulama iz Italije Teatro per caso, češki Skijaši koji su očito pogriješili godišnje doba, tvrdoglavi akrobati iz Cirkus Loopa , filmski likovi Cirkulture koji su U svom filmu. U Novigradu s početkom u 21h sudjelujte u neobičnoj igri – gradskoj turističkoj turi Cirk Pozora „Fantastičan grad“  i upoznajte manje poznate fantastične legende iz novigradske starine, otkrijte povijest i tajne određenih gradskih lokacija i čudne kreature koje su ih (bile) dio. Možda im i povjerujete?!?

Program zatvaramo u nedjelju, 16. lipnja u Novigradu vatrenim spektaklom „Las calaveras“.

U tri festivalska dana Tar i Novigrad postati će Gradovi čarolije. Parkovi, trgovi i šetnice postaju mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija te kostimiranih izvođača.

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu  te se usredotočuju na ulično izvođenje. Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja Gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival stvara doživljaj otvoren prema svim generacijama i dobnim skupinama te je atraktivan za čitavu obitelj.

Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i u potpunosti je besplatan.

Doživite ovo čarobno putovanje s nama.

Sve informacije oko programa Festivala mogu se pronaći na http://www.fucfestival.com

Festival organizira udruga Čarobnjakov šešir iz Pule. Festival podržavaju Turistička zajednica Tar-Vabriga, Grad Novigrad, Turistička zajednica Novigrada – Cittanova, Istarska županija i Ministarstvo kulture i medija RH.

Tweet

Posljednje novosti