Eko akcija Zeleni korak

U rovinjskoj školi prikupili 1.500 kg papira i osvojili 1.350 eura

09.06.2024 - 12:26
S primopredaje nagrade OŠ Jurja Dobrile u Rovinju
S primopredaje nagrade OŠ Jurja Dobrile u Rovinju

Učenici Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, a tu su titulu zaslužili svojim zalaganjem u Zelenom koraku, dm-ovoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira. U akciji je sudjelovalo više od 600 učenika, koji su prikupili 1.500 kilograma starog papira, za što ih je dm nagradio s 1.350 eura za doprinos zaštiti okoliša.

„U školi svake godine osmišljavamo nove izvannastavne aktivnosti među kojima su i Mali prirodnjaci, koji su se ove godine odlučili prijaviti na akciju Zeleni korak i potaknuti svoje vršnjake na promišljanje o održivom načinu življenja. Ponosni smo na uspjeh i angažman naših učenika te zahvalni na podršci cijele zajednice. Uime svih učenika i djelatnika naše škole zahvaljujem dm-u na nagradi koju ćemo iskoristiti kako bismo opremili učionicu biologije“, istaknuo je ravnatelj OŠ Jurja Dobrile, Marin Mihovilović.

 

Uspjeh učenika OŠ Jurja Dobrile još je impresivniji, kada se uzme u obzir da je u ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo više od 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje.

„Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni Malim prirodnjacima koji su potaknuli svoje vršnjake i cijelu zajednicu da pomognu dm-u da taj cilj ostvari i ove godine. Uime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Osnovne škole Jurja Dobrile što su se pridružili Zelenom koraku te  koristim ovu priliku da ih pozovem da nam se pridruže i u budućim izdanjima naše akcije“, izjavila je Anđelka Ramljak, područna menadžerica dm-a.

Uz učenike rovinjske škole, nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, OŠ Vela Luka, OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin) te učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga), PŠ Divoševci (Donji Andrijevci), PŠ Veliki Raven (Križevci), PŠ Češko selo (Petrinja) i PŠ Glavina Donja (Imotski). Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.350 eura.

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je od 2012. godine više od 235.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53.000 stabala.

Marin Mihovilović i Anđelka Ramljak

 

Tweet

Posljednje novosti