gradsko vijeće

Paliaga otkrio kad će završiti obnova glavnog trga u Rovinju

29.05.2024 - 19:38
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

U velikoj sali Doma kulture danas je održana 4. sjednica Gradskog vijeća Rovinja. Na dnevnom redu našlo se 26 točki, uključujući redovne izvještaje o radu i planove rada. Sjednica je započela vijećničkim pitanjima, koja su se uglavnom odnosila na tijek pojedinih projekata i investicija.

 

Vijećnici Petar Radetić i Klaudijo Poropat postavili su pitanja vezana uz tijek radova na rekonstrukciji glavnog gradskog trga, režim prometovanja i mogućnost uvođenja javnog prijevoza tijekom ljetnih mjeseci, odnosno trajanja turističke sezone.

Gradonačelnik Marko Paliaga odgovorio je da je rok dovršetka radova na glavnom gradskom trgu do 19. lipnja te da su svi dinamički radovi usklađeni, a posebno se radi na tome da se riješi infrastrukturni dio da bi se kasnije, prilikom dovršetka popločavanja, trg mogao u fazama puštati u promet. Vidljivo je da će se u pojedinim dijelovima radovi odužiti, no prema Paliaginim riječima, stvarno će stanje gradilišta biti vidljivo tek oko 20. lipnja. Gradonačelnik je dodao da će po okončanju radova nastupiti poseban režim prometovanja, sličan onome na snazi u Ulici Carera, te će biti reguliran postavljanjem pilomata.

Vezano uz uspostavu javnog prijevoza, Paliaga je objasnio da je Grad izdao koncesiju za četiri autobusne linije prema glavnim turističkim naseljima, a tijekom glavne turističke sezone prometuje i turistički vlakić koji ove godine vozi na dvije linije iz centra grada prema trgovačkim centrima.

Također, napomenuo je i kako Grad, prema prometnim studijama, ne udovoljava uvjetima za uvođenje klasičnog oblika javnog prijevoza, no zato se razmatraju moguće alternative.

«S dvije udruge taksista dogovaramo povoljnije cijene taksi prijevoza za umirovljenike da bismo im olakšali kretanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Svakako pozivam i sve ostale taksi prijevoznike da se priključe ovoj inicijativi ukoliko su zainteresirani», dodao je Paliaga.

Usvojen je i prijedlog Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje liste prvenstva za kupnju stanova po Programu društveno poticane stanogradnje. Imenovani su i članovi Savjeta mladih Grada Rovinja. U novi saziv Savjeta mladih izabrani su Nereo Cafolla, Ines Rogović, Ilaria Suman, Nikola Solomun, Kelly Jeromela, Kevin Bugarin i Arian Vrančić. Predsjednik i zamjenici Savjeta mladih čbit će izabrani na konstituirajućoj sjednici ovoga savjetodavnoga tijela koja će se održati 7. lipnja. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti