Turisti pokradeni dok su spavali

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, riješila četiri kaznena djela teške krađe u turističkom naselju na području Pule, a za čije počinjenje se sumnjiči 33-godišnjaka iz Pule, 26-godišnjaka iz Rovinjskog Sela i 27-godišnjakinju iz Rovinja.

Dvojicu muškaraca i djevojku tereti se da su se u razdoblju od 18. srpnja do 26. kolovoza, ušuljavali u apartmane u turističkom naselju na području Verudele i stranim gostima, koji su tamo boravili, krali različite predmete.

Prvu tešku krađu počinili su 26-godišnjak i 27-godišnjakinja, i to 18. srpnja u noćnim satima, kada su ušli u apartman kroz otvorena balkonska vrata i iz sobe, u kojoj je spavao 52-godišnji državljanin Nizozemske, ukrali novčanik s dokumentima, novcem i bankovnim karticama. Drugo kazneno djelo, 26-godišnjak je počinio sam, 4. kolovoza, kada se tijekom noći popeo preko krova i kroz otvorena balkonska vrata ušao u apartman, u kojem su spavali strani gosti te je 45-godišnjem državljaninu Austrije ukrao kameru i torbicu s dokumentima, novcem i bankovnim karticama.

Posljednje dvije teške krađe počinjene su 26. kolovoza. Prvo su u noćnim satima, 26-godišnjak i 33-godišnjak kroz otvoren prozor ušli u apartman i dok su gosti spavali, 39-godišnjem državljaninu Njemačke ukrali novac, a potom su 33-godišnjak i 27-godišnjakinja u poslijepodnevnim satima učinili isto. Naime, dok su gosti spavali, ušli su kroz otvoren prozor  u apartman i 32-godišnjem državljaninu Austrije ukrali novac.

Kaznenim djelima nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna te su 33-godišnjak i 26-godišnjak, po završetku kriminalističkog istraživanja, 28. kolovoza u večernjim satima, predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok se protiv 27-godišnjakinje kaznena prijava podnosi u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa