Bivši kućni prijatelji na Županijskom sudu nisu se ni pozdravili

0
Vinka Cetinski i Danko Končar
Vinka Cetinski i Danko Končar

Na županijskom sudu u Puli 1. prosinca su se po prvi puta suočili Danko Končar i Vinka Cetinski. Bivše poslovne partnere i kućne prijatelje okupio je sudac Svetislav Vujić koji je Končara saslušao u svojstvu oštećenika u istrazi oko malverzacija kod kuporodaja nekretnina. Navodno je saslušana većina svjedoka i ispitani su svi osumnjičenici: Vinka, Mirko i Matteo Cetinski, supružnici Romina i Željan Hrvatin, otac i sin Sorgo, piše Jutarnjji list.

Osim za pronevjeru 73 milijuna kuna na štetu Konačereve tvrtke Kermas ulaganja sumnjiči ih se i za pranje novca jer su navodno protupravno stečenim milijunima kupovali nekretnine, dionice, vozila i jahte. Saslušanje Končara trajalo je duže od tri sata, a osim odvjetnika svih okrivljenika, svjedočenju su nazočili samo Vinka Cetinski i Željan Hrvatin, no kako neslužbeno doznajemo nisu se uključivali pitanjima.

Po izlasku sa suda Končar je odbio komentirati što su ga sudac, državni odvjetnik i odvjetnici okrivljenih pitali, jer ga je kaže, sudac izričitao upozorio da se ne  smije davati izjave i komentare. No, djelovao je vidno zadovoljan i opušten. Poznato je da i inače Končar nije pokazivao pretjeranu nervozu ni negativne emocije oko ove afere, premda je po vlastitoj tvrdnji besramno prevaren za milijune eura i to od osobe kojoj je bezuvjetno vjerovao. Neslužbeno doznajemo da se većina pitanja vrtila oko načina funkcioniranja Kermas ulaganja, upravljačkih odnosa te privatih relacija Končara i obitelji Cetinski.
Premda su se prvi puta Končar i Vinka Cetinski susreli nakon što je ona izašla iz pritvora, zamijećeno je da se nisu čak niti kurtoazno pozdravili. Vinka Cetinski na sud je došla u pratnji svog riječkog odvjetnika Ljubiše Drageljevića, dok Končarevi odvjetnici nisu mogli biti prisutni saslušanju budući da oštećenik kod svjedočenja po zakonu ne može biti prisutan. Sud bi navodno trebao saslušati još nekoliko svjedoka, prodavatelja zemljišta, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa