Započeo Outlook: Promotivna vrijednost festivala neprocjenjiva, a Puli će osigurati i milijunto noćenje

0
Na festivalima Outlook i Dimensions očekuje se oko dvadeset tisuća posjetitelja
Na festivalima Outlook i Dimensions očekuje se oko dvadeset tisuća posjetitelja

U velikom stilu, otvorenjem u pulskoj Areni, započeo je četvrti Outlook Festival 2013. Točno uoči koncerta gdje će nastupati The Original Wailers, bend koji je zajedno sa Bob Marleyjem svirao dugi niz godina, pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, zajedno s organizatorima festivala, održali su konferenciju za novinare o upravljanju turističkom destinacijom koja svake godine dovodi do rekordnih turističkih rezultata.

Naime, upravo će najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, gradu domaćinu, Puli, osigurati milijunto turističko noćenje ove sezone te značajno povećanje broja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Neprocjenjiva promotivna vrijednost festivala

„Da se ovakva velika manifestacija događa po četvrti put u Puli treba cijeniti te je nama bilo u interesu staviti sve u funkciju, pa tako i Arenu“, rekao je gradonačelnik i poručio mladim ljudima koji su došli u Pulu da se dobro zabave. Istaknuo je da je u ovom slučaju promotivna vrijednost festivala i grada neprocjenjiva.

Meri Matešić je naglasila da je Outlook festival jedan od odličnih načina promoviranja Hrvatske te se upravo radi njega po svijetu širi pozitivna priča oko naše zemlje. „Ovdje vidimo primjer sinergije svih sektora te rast destinacijskog menadžmenta“, istaknula je. S njom se složila i direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj koja je istaknula prošlogodišnju brojku od 700 tisuća noćenja Britanaca.

Hrvatski organizatori Vedran Meniga i Davor Uljanić ispričali su priču koja kreće 20 godina unazad kada se organizirao prvi Monteparadiso festival, koji ih je preko Seasplash festivala doveo do ovog danas. „Danas ćemo dokazati da smo spremni za Arenu“, rekli su.

Konferencija za medije
Konferencija za medije
Pula 2012. treći najtraženiji hrvatski grad na Googleu, nakon Dubrovnika i Zagreba

Podsjetimo, Grad Pula prvi je grad koji je počeo primjenjivati novi model upravljanja destinacijom i uvidio važnost povezivanje raznolike ponude i pozicioniranja Pule kao obavezne turističke zajednice. Zahvaljujući među ostalim i festivalima Outlook i Dimesionsu, Pula je prošle godine proglašena trećim najtraženijim hrvatskim gradom na Googleu, nakon Dubrovnika i Zagreba.

Na festivalima Outlook i Dimensions predviđa se da će boraviti oko dvadeset tisuća ljudi, koji će pojedinačno ostvariti najmanje pet noćenja. Festival Outlook, koji se održava na području bivše austrougarske tvrđave Punta Christo, ove će godine, prema najavama, posjetiti  preko 13 tisuća ljubitelja elektronske glazbe, dok se na mlađem Dimensionsu očekuje preko sedam tisuća ljudi. (Tekst i foto: Dunja Lendić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa