baza je poznata vinarija

Foto Uvedena nova turistička usluga u Istri - let helikopterom (galerija)

27.05.2024 - 13:30
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Nevjerojatan pogled na Istru iz zraka, te prigoda da se njezine ljepote vide i dožive na način na koji to nije moguće sa zemlje, u ponudi je novog premium turističkog doživljaja koji su danas predstavili Turistička zajednica Istarske županije i njezini partneri – Vinarija Rossi, Cantina - Saints Hills i Meneghetti Wine Hotel & Winery.

"Nakon toliko godina repozicioniranja i restrukturiranja prema višoj klasi klijenata, mislim da je došlo vrijeme da gostima možemo ponuditi ekskluzivni pogled na Istru iz zraka. I to ne samo kao varijanta panoramskog obilaska kojim se obilaze arhitektonske i prirodne ljepote Istre, već i kao mogućnost kreiranja specifičnih doživljaja kao što su vinske degustacije, degustacije maslinova ulja ili tartufa, ili klasičnog "taxi" prijevoza zrakom koji će biti na raspolaganju i ispunjavati specifične želje gostiju za transport do lakacije po njihovom odabiru", kazao je danas na prvom predstavljanju ovog novog turističkog proizvoda direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Vinarija Rossi u Bajkinima kod Vižinade, u kojoj je održana današnja prezentacija, bit će baza gdje će helikopter biti stacioniran, a osim Rossija, i ostale vinarije na svojim imanjima raspolažu vlastitim heliodromom.

 

Proizvod Scenic experience - Sightseeing flight pruža mogućnost panoramskih letova u trajanju od 20 do 60 minuta, dok će takozvani "Destinacijski paketi" s bazne točke kod Vinarije Rossi uključivati i posjete istarskim destinacijama kao što su Motovun, Buzet, Pula, Grožnjan, Rovinj, ali i posjet atrakcijama u drugim hrvatskim županijama. Također, usluga će obuhvaćati i Airport shuttle service koji će nuditi mogućnost dolaska u Istru ili odlaska do brojnih obližnjih zračnih luka, primjerice do Trsta, Venecije, Trevisa, Rijeke, Zagreba, Zadra, Splita, Malog Lošinja i slično.

"Veseli me što je naša vizionarska ideja realizirana i što smo utemeljitelji heli-turizma u Istri. Prva smo vinarija u Hrvatskoj koja je na svom imanju, u Bajkinima, izgradila heliodrom, i to je uz našu premium ponudu bio ključni razlog zbog kojeg smo dvije godine za redom dobili jedan od najprestižnijih globalnih evenata u auto industriji, Legendary Moments by BMW. Zahvaljujući našem heliodromu gosti koji traže autentične destinacije, dozu luksuza i vrhunsku ponudu za čas su u Istri iz bilo kojeg grada u Europi i mogu uživati u ljepotama našeg poluotoka", istaknuo je jedan od vlasnika poznate istarske obiteljske vinarije Rossi, Filip Rossi.

Inače, helikopter je u vlasništvu austrijske tvrtke Heli Salzkammergut iz Bad Ischla, a model koji će letjeti po Istri je Bell 206 Jet Ranger - jednomotorni laki višenamjenski helikopter s pet sjedala, proizveden od strane američkog proizvođača Bell Helicopter Company, danas poznatog kao Bell Helicopter Textron. Svestrani helikopter Bell 206 Jet Ranger, kažu njegovi vlasnici, može se koristiti za transport materijala, za fotografske letove, obuku i druge radne letove te može udobno smjestiti četiri putnika. Njegove dobre letačke karakteristike i izvrsne performanse čine ga lako upravljivim.

Naša novinarka Eleonora Matković Čakić bila je među prvim putnicima leta između Bajkina i Višnjana, pa o dojmovima tog pogleda na Istru iz ptičje perspektive možete pročitati OVDJE. (Milan Pavlović)

Tweet

Posljednje novosti