U Pazinu će se graditi trgovački centar: Prodaja zemljišta spašava gradski proračun?

0
Zemljište na području zvanom Lešće između Novog naselja i benzinske postaje Petrol
Zemljište na području zvanom Lešće između Novog naselja i benzinske postaje Petrol

"Postoji pravna osoba koja je zainteresirana za kupnju ovog zemljišta i nadam se da će se javiti na natječaj i ostvariti ovu investiciju", odgovorio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić na pitanje vijećnika Viktora Lakoseljca (HDZ) postoji li kupac za 15 tisuća metara kvadratnih gradskog građevinskog zemljišta.

Naime, kako stoji u Odluci o prodaji građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Pazina, koju je na sjednici 30. srpnja podržalo 14 vijećnika, prodaje se građevinsko zemljište u ulici Istarskih narodnjaka u Pazinu. Zemljište se nalazi u blizini kružnog toka na Starom Pazinu nedaleko Petrolove benzinske crpke. Vrijednost građevinskog zemljišta iznosi 409,05 kuna po kvadratnom metru, odnosno ukupno oko 6,1 milijun kuna.

Spas proračuna i nova radna mjesta

Ukoliko se ostvari prodaja zemljišta, sredstva će sigurno dobro doći za krpanje proračuna koji, prema izvješću voditelja službe za unutarnju reviziju Roberta Ladavca, bilježi manjak od punih sedam milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, za kupnju je zainteresirana tvrtka iz Zagreba, a na atraktivnom građevinskom zemljištu gradit će se trgovački centar u kojem će uz Interspar svoje prodajne prostore otvoriti još neke trgovine odjeće i obuće. Takav će novi trgovački centar donijeti 50-ak novih radnih mjesta, no zasigurno će isto tako otežati poslovanje manjim trgovinama u centru grada. (Darko Tumpić)

Tlocrt budućeg trgovačkog centra
Tlocrt budućeg trgovačkog centra

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa