najavljen 14. rovinj spring jazz

Slušati glazbu i pijuckati dobra istarska vina

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Ovogodišnji 14. Rovinj Spring Jazz održat će se u rovinjskom Multimedijalnom centru od 23. do 25. svibnja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja, a na programu su tri vrhunska glazbena događaja.

Pozornica ovogodišnjeg festivala, koji uoči turističke sezone donosi izniman doživljaj jazza u Rovinju, rezervirana je za Tamaru Obrovac i Stefana Battagliu koji u četvrtak, 23. svibnja predstavljaju hvaljeni "Apoxyomenos Recomposed", a publika će moći uživati i u koncertima Filip Pavić Quarteta u petak 24. svibnja i Aleksandar Sipiagin Quarteta, koji je na programu u subotu 25. svibnja. Svi koncerti počinju u 21 sat, a uz glazbena događanja na festivalskom programu je uoči subotnjeg koncerta i predstavljanje knjige najpoznatijeg hrvatskog jazz kritičara i pubicista Davora Hrvoja "Zamrznuta glazba". Naime, Rovinj Spring Jazz od svojih početaka ima i edukativnu ulogu, a i to je jedan o razloga da je ulaz za posjetitelje mlađe od 18 godina besplatan.

 

"Ususret 15. obljetnici našeg festivala koji tradicionalno nastavlja s promocijom jazz glazbe, posebno vrhunskih domaćih jazz glazbenika  a kao i uvijek s nama su i sjajni jazz umjetnici iz inozemstva, ove godine naše posjetitelje očekuje i programska novost. Uz podršku našeg rovinjskog partnera The House of Local Products uz jazz note kušat ćemo sjajna vina s područja Vižinade, vina Deklić (23. svibnja), iz Vodnjana nam dolazi mlada vinarija Medea (24. svibnja), a iz obitelji Pereša-Vitasović vina Teraboto (25. svibnja)", ističe Dubravka Svetličić, direktorica Pučkog otvorenog učilišta Rovinj.

Rovinj Spring Jazz festival pokrenut je 2008. godine a dosad su na ovoj manifestaciji nastupali Jazz Ex Tempore Orchestra, Matej Ocvirk & Jazz Trio, Steve Turre Quartet, Serge Lopez Trio, Kristian Terzić Sextet, Ludovic Beier, Loulou Djine & Damir Kukuruzović Gipsy Jazz Quartet, Tammy McCann Quartet, Sugar Blue Band, New Deal, Michele Hendricks Quintet, Ratko Zjača & Simone Zanchini ZZ Quartet, Voices of Nature, Denis Razz-Up Close & Personal Quartet, Eric Alexander / Jim Rotondi Unit, Gino Sinton's VoCello, Lela Kaplowitz & Friends…

Cijena ulaznica je 12 eura. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa