Zapažen nastup pazinske Meridiane Kamen u Italiji

24.08.2013 - 07:51
Coppa Bernocchi
Coppa Bernocchi

Biciklisti pazinske Meridiane Kamen su 21. i 22. kolovoza nastupili na dvije jednodnevne biciklističke utrke UCI kategorije 1.1, Coppa Agostoni – Giro delle Brianze (21. kolovoza) i GP Banca di Legnano – Coppa Bernocchi (22. kolovoza).

U utorak na utrci Coppa Agostoni pazinska je momčad bila u odličnoj poziciji kada je lider momčadi Nijemac Patrik Sinkewitz napao na brdu Giovenzana 40 kilometara do cilja te uz još sedmoricu biciklista uspio pobjeći glavnoj skupini. Uz Patrika treba spomenuti da su u bijegu bili i Hrvat Kristijan Đurasek koji vozi za Pro Tour momčad Lampre-Merida te Davide Rebellin, bivši vozač Meridiane Pazin.

Iako je njihova prednost brzo narasla na nešto manje od 2 minute, glavna skupina se uspila organizirati te vođena talijanskim momčadima Vini Fantini-Selle Italia i Lampre-Merida počela stizati bjegunce. U bijegu je došlo do nervoze te su se vozači međusobno počeli napadati i sve manje voziti u skladu što je bio znak da će prednost ispred glavne skupine brzo nestati. Odlični Sinkewitz je pokušao nametnuti ritam skupine u bijegu ali nažalost zbog različitih taktika momčadi te mnogobrojnih napada bjegunci su bili uhvaćeni 2 km do cilja.

Momčadi Lampre-Merida se isplatio uložen trud u lovu na vodeću skupinu jer je njihov lider Filippo Pozzato uspio pobijediti u sprintu tridesetak biciklista.

Patrik Sinkewitz završio je na 19. mjestu u vremenu pobjednika. Emanuel Kišerlovski bio je 33. s zaostatkom od 3 minute i 30 sekundi. Još jedan biciklist Meridiane Kamen je uspio završiti utrku, Antonio Testa kao 117. s zaostatkom nešto većim od 16 minuta.
U srijedu je vožena utrka GP Banca di Legnano – Coppa Bernocchi na kojoj se se očekivalo da će sprinterske momčadi kontrolirat utrke do cilja.

Tako je i bilo, bijeg od deset vozača u kojemu je opet bio i Patrik Sinkewitz uhvaćen je te su se momčadi borile za što bolje plasirati svoje sprintere za završni sprint. Najbolje je bio Sacha Modolo (Bardiani Valvole-CSF Inox) dok odličan rezultat stvario je biciklist pazinske momčadi Enrico Rossi koji je završio utrku na sedmom mjestu te donio nove bodove. U vremenu pobjednika završili su i Kišerlovski (52. mjesto) i Sinkewitz (53. mjesto). Za Meridianu Kamen osim spomenute četvorke na utrkama su nastupili i Hrvati Massimo Demarin, Luka Grubic i Endi Širol te Talijan Alberto Di Lorenzo. Utrke je uživo prenosila talijanska televizija RAI 3.

Tweet

Posljednje novosti