Pazinski biciklisti ovog tjedna voze po Italiji

0
Pazinski biciklisti na Memorijalu “Stjepan Grgac” u Ivanić-Gradu
Pazinski biciklisti na Memorijalu “Stjepan Grgac” u Ivanić-Gradu

Biciklisti pazinske Meridiane Kamen 19. kolovoza otputovali su Italiju gdje će nastupiti na dvije jednodnevne biciklističke utrke UCI kategorije 1.1, Coppa Agostoni - Giro delle Brianze (21. kolovoza) i GP Banca di Legnano - Coppa Bernocchi (22. kolovoza).

Četvorica Hrvata Meridiane Kamen Luka Grubić, Endi Širol, Massimo Demarin i Emanuel Kišerlovski pridružiti će se Talijanima Rossiu, Di Lorenzu i Testi te Nijemcu Patriku Sinkewitzu u pokušaju da ostvare što bolje rezultate u utrkama u kojoj je konkurencija prilično jaka jer su prijavljene i Pro Tour momčadi: Astana iz Kazahstana, talijanski Lampre – Merida te ruska momčad Katusha. Treba izdvojiti i francusku momčad Team Europcar koja je prijavila za te dvije utrke ponajboljeg francuskog vozača Pierre Rollanda koji je 2011. godine osvojio nagradu za najboljeg mladog vozača Tour de Francea.

Pazinci odlični na 43. Memorijalu  “Stjepan Grgac” u Ivanić-Gradu

U nedjelju, 18. kolovoza održan je 43. Memorijal “Stjepan Grgac” u Ivanić-Gradu koji se bodovao za kup Hrvatske u cestovnoj kategoriji.

Zlato i srebro za pazinsku momčad u seniorskoj konkurenciji osvojili su Emanuel Kišerlovski i Massimo Demarin. Luka Grubić također je nastupio kod seniora. U kategoriji do 23 godine Pavel Potočki završio je na trećem mjestu kod Hrvata a Endi Širol bio je peti dok Luka Šprajc nije uspio završiti utrku.

Kod hrvatskih juniora Peter Kozlovič je sveukupno završio na šestom mjestu. Andrej Bizjak (Početnici U15) ciljnu liniju prošao je u vremenu pobjednika na petom mjestu, a Luka Stranić (Početnici U14) osvojio je broncu u domaćoj konkurenciji.

Jedina pazinska seniorka Antonela Ferenčić osvojila je drugo mjesto.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa