PREMIJER HRL - LIGA ZA PRVAKA

Odlični Porečani vraćaju se neporaženi iz Našica

0
Sa susreta Nexea i Poreča (Foto: RK Nexe)
Sa susreta Nexea i Poreča (Foto: RK Nexe)

Odličnom predstavom na jednom od najtežih gostovanja rukometaši Poreča uspjeli su remizirati s našičkim Nexeom i vratiti se kući sa vrijednim bodom. Našičanima je nakon dva poraza u Ligi za prvaka te ovim remijem definitivno izmaknula borba za državni naslov, dok će Porečanima ovaj bod jako dobro doći u njihovoj nakani da Ligu za prvaka pokušaju završiti na četvrtom mjestu.

Sve je na početku izgledalo kako će utakmica ići očekivanim tijekom i kako će Našičani lako stići do novih bodova. Već u 8. minuti nakon zgoditka Tomića domaći su rukometaši otišli na pet zgoditaka razlike (7:2), no ispalo je na kraju da je to sve što su domaćini napravili. Porečani se u narednim minutama preko svojih mladih reprezentativaca Bajana, Krupića i Malinaricha polako rezultatski primiču Našičanima (8:6 - 16’). Posljednja dionica prvoga dijela protekla je u ravnopravnoj borbi s obje strane, a domaćini su ponovno do pet zgoditaka prednosti stekli početkom drugog dijela (15:10 - 31’) nakon što je udarcem izvana pogodio njihov bivši igrač Gianfranco Pribetić. No to kao da je dodatno motiviralo gostujuće rukometaše koji su serijom od 5:0 stigli do prvog izjednačenja na susretu u 39. minuti (16:16) i učinili završnicu susreta potpuno neizvjesnom.

 

U 49. minuti Nikola Ivanković prvi pu na susretu dovodi goste u vodstvo (22:23), koje je dvije minute kasnije poduplao Bajan zgoditkom iz sedmerca. No Melić i Moslavac vraćaju u slijedeća dva napada Nexea egal (25:25 - 54’). Obje su momčadi do kraja susreta udarac prema golu uglavnom upućivale preko svojih najefikasnijih pucača Luke Moslavca i Lucijana Krajcara. Nakon što se u posljednju minutu susreta ušlo sa minimalnom prednošću domaće ekipe (28:27), gostujući trener uzima minutu odmora i dogovara posljednji porečki napad, koji je u zgoditak pretvotio Krajcar. Imali su domaćini još dvadesetak sekundi da dođu do pobjede, no udarac Moslavca odsjeo je na vratnici.

U gostujućim redovima najefikasniji je bio Marko Bajan sa osam postignutih zgoditaka, od čega je sedam postigao sa crte sedam metara, a Krajcar je zabio sedam puta. (S. Ž.)

Statistika utakmice:

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa