potpisan ugovor za gradnju pos stanova u Pazinu

Jašić: 'Godinama se u Pazinu nije gradilo'

0

Gradonačelnica Suzana Jašić i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov potpisali su danas u velikoj vijećnici Grada Pazina predugovor i ugovor koji su vezani za izgradnju POS stanova u Pazinu u Zagrebačkoj ulici – Novo Naselje, neposredno do takozvane zgrade Učke kod skretanja za Foškiće.

Potpisani dokumenti obuhvaćaju međusobna prava i obveze u pogledu izgradnje građevine prema Programu društveno poticane stanogradnje te prijenos vlasništva zemljišta za izgradnju, čime je započeo proces realizacije gradnje POS stanova u Pazinu.

Potpisanim Predugovorom APN je preuzeo pripremne radnje za izgradnju koje uključuju: izradu geodetskih podloga i elaborata, geotehnička istraživanja, izradu geomehaničkog elaborata i projektne dokumentacije s katalogom stanova te sve druge eventualno potrebne aktivnosti koje prethode izradi glavnih projekata i izgradnji građevine.

 

Pored prijenosa prava vlasništva nekretnine u korist APN-a, Grad Pazin je današnjim potpisom preuzeo i obvezu uređenja građevinskog zemljišta i osiguranja priključaka na komunalnu infrastrukturu, pristupnu cestu i javnu rasvjetu te obvezu plaćanja komunalnog doprinosa.

"Godinama se u Pazinu nije gradilo te ćemo ovime zadovoljiti manji broj potreba za stanovima u odnosu na veliki interes. Stoga nam je namjera da nakon realizacije ovog projekta idemo dalje i osiguramo još gradskog zemljišta za poticanu stanogradnju. U današnje vrijeme nedostatka radne snage stanogradnja i dostupan stan je jedan od najboljih načina da zadržimo ljude u našem gradu, a i potaknemo neke na povratak, pa i privučemo nove", istaknula je gradonačelnica Jašić prilikom potpisivanja.

Slijedi niz koraka od kojih najprije u ovoj godini ide izrada projektnog zadatka i idejnog rješenja buduće građevine POS-a. U sljedećoj godini očekuje se i početak gradnje te potpisivanje ugovora o kupnji prema utvrđenoj Konačnoj listi reda prvenstva za kupnju stana po Programu POS-a za Grad Pazin. Prije toga održat će se i prezentacija projekta kupcima i potpisivanje predugovora o kupoprodaji. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa