PREMIJER HRL - LIGA ZA PRVAKA

Porečani se vratili na pobjedničke staze

0
Marko Bajan pokušava proći varaždinsku obranu (FOTO: RK Poreč)
Marko Bajan pokušava proći varaždinsku obranu (FOTO: RK Poreč)

Rukometaši Poreča vratili su se na pobjedničke staze u šestom kolu Lige za prvaka. Na domaćem terenu svladali su Varaždin 1930 28:25 (13:13) i tako zasjeli na četvrto mjesto tablice.

S obzirom na to da je utakmica bila humanitarnog karaktera, povod za slavlje u dvorani Veli Jože nije bila samo pobjeda Poreča već i sav prihod prikupljen za pomoć malenom Rafaelu Hadžiću. I dalje možete pomoći uplatom na račun Rafaelovog djeda HR3424070003232861613 zbog zaštićenog račun majke na koji ne može primati uplate.

Za Poreč nema predaha jer već za tri dana, točnije u srijedu, 17. travnja, u 19 sati ponovno igraju protiv Bjelin Spačve iz Vinkovaca kojoj će se pokušati osvetiti za dva poraza.

 

Gostujuća momčad u uvodnim minutama bila je u minimalnom vodstvu ponajviše zbog dvije obrane Marina Šutala. Kada je u petoj minuti iz sedmerca Marko Bajan izjednačio na 3:3 izgledalo je kako će Poreč napokon preokrenuti, ali to se nije dogodilo. Čvrstu obranu Varaždinaca Porečani nisu mogli probiti, a iz polukontri gosti bježe na 6:3. Probudio se tada David Vladić na vratima i uz njegovih par obrana i gol Nikole Ivankovića Poreč se vratio u egal (6:6).

No, nove greške u napadu, što promašaja, što izgubljenih lopti ponovno su dali Varaždinu mogućnost da povede +3, a ponovno Bajan smanjuje zaostatak na 10:11 kako se ušlo u posljednjih deset minuta prvog dijela. I to su bile dobre minute Porečana – od minus jedan do vodstva 13:12 nakon sjajnog gola Luciana Krajcara, no na predah se ipak otišlo pri poravnatom rezultatu.

Domaći rukometaši dobro su otvorili nastavak utakmice. Serijom 4-0, u kojoj su golove postizali Bajan, Petar Krupić, Nikola Ivanković i Luka Malinarich, preuzeli su kontrolu nad utakmicom i postavili 19:15. Najveća prednost koju je Poreč imao bila je +5 (21:16), zatim je uslijedilo pet minuta lošeg izdanja i na jednoj i na drugoj strani tijekom kojeg su mreže mirovale, a u posljednjih pet minuta Varaždin je preko svog najboljeg igrača Dominika Novaka smanjio na 23:25. Iako je gostujuća momčad davala sve od sebe kako bi ugrozila porečku pobjedu kada je Matija Rađaković zabio za 28:24 minutu prije kraja to je bilo to. Varaždinci su tek smanjili na 25:28 s posljednjim sučevim zviždukom.

Najefikasniji kod Poreča bio je Marko Bajan s devet postignutih golova od kojih sedam iz penala, šest je zabio Petar Krupić, dok je četiri postigao Nikola Ivanković. Na vratima je David Vladić sakupio pet obrana.

Snimka utakmice:

Statistika utakmice:

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa