uz svjetski dan umjetnosti

Pazinjani će crtati čuveno Da Vincijevo djelo

0

Pazinsko Društvo likovnih stvaratelja ove će godine prvi put obilježiti Svjetski dan umjetnosti koji su proglasili UNESCO i International Association of Art u spomen i čast jednog od najvećih umjetnika u povijesti Leonarda da Vincija, a obilježava se na dan njegovog rođenja, 15. travnja.

 

Svjetski dan umjetnosti međunarodna je proslava likovnih umjetnosti, a održava se s ciljem promicanja svijesti o kreativnim aktivnostima širom svijeta, događaj koji slavi i podržava veze umjetnosti, umjetnika i šire zajednice, potiče osvještavanje raznolikosti umjetničkog izraza i naglašava prinos umjetnika održivom razvoju.

Uoči samog Svjetskog dana umjetnosti DLS Pazin održava niz likovnih radionica za široku strukturu korisnika, od djece predškolske i školske dobi, srednjoškolce i odrasle, a posebna je pažnja posvećena animaciji ranjivih skupina korisnika: osoba s invaliditetom, osoba s intelektualnim teškoćama te starijima. Svi radovi bit će izloženi u izlozima trgovačkih i ugostiteljskih radnji, čime će se likovna umjetnost približiti svim građanima i omogućiti im da u prolazu dožive stvaralaštvo i kreativnost korisnika.

Dana 15. travnja, na sam Svjetski dan umjetnosti od 11 do 17 sati na pazinskom Trgu slobode Društvo će predstaviti građanima svoj rad i aktivnosti, a svi će biti pozvani na zajedničko oslikavanje velikog platna prema predlošku jednog od najpoznatijih djela Leonarda da Vincija „Vitruvijev čovjek“. (IHR)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa