U četvrtak u Galižani Fešta od puži

14.08.2013 - 07:22
Foto: Glas Istre
Foto: Glas Istre

U sklopu Vodnjanskog ljeta velik je broj događanja diljem Vodnjanštine koji obogaćuju ponudu ne samo za stanovnike Istre, već i za sve goste, posjetitelje koji uživaju na godišnjim odmorima.

Upravo je jedan od programa bio povod konferenciji za medije, održane 13. kolovoza. Tema je bila najava cjelodnevnog programa za nadolazeću tradicionalnu Feštu od puži u Galižani. Ovogodišnja Fešta od puži održat će se u organizaciji Grada Vodnjana, TZ Grada Vodnjana, Zajednice talijana „A. Capolicchio“ Galižana te NK Galižana. 

Naime, s početkom već u 8 sati, 15. kolovoza, kreće program ove gastro-zabavne manifestacije. Jutro je posvećeno sportašima te vas sve pozivamo na biciklijadu. Na Velikom trgu u Galižani startat će utrka na dvije dionice, Maxi - od 20 kilometara za one koji su već u treningu, i Mini -  od 5 kilometara za one koji se žele samo malo rekreirati biciklirajući Vodnjanštinom i otkrivajući nove bike rute.

Na istoj lokaciji starta bike utrke, u 10 sati bit će okupljanje ljubitelja Vespi. Moto klub „Vespa klub Istra“ organizirao je vrlo atraktivnu utrku spore vožnje, dođite i pogledajte što ove ljepotice na dva kotače sve mogu kad su za volanom iskusni vespisti.

U 11 sati je početak Svete Mise.

Drugi dio programa počinje u popodnevnim satima. Započet će s nastupom limene glazbe „Mon Perin“ iz Bala i izložbom „Kreativne ruke“. Ovaj dio programa je planiran za 17 sati i održat će se u Ulici M. Della Vedova.

Tradicija održavanja utrke na tovarima održat će se i u Galižani te se start očekuje oko 18 sati, a penjanje na zamašćeni stup u 19 sati na Trgu Toro. Istovremeno, u 19 sati, za najmlađe će se pripremiti Dječji kutak gdje će ih zabavljati Clown Kiki na lokaciji dvorišta Mjesnog odbora.

U četvrtak će, od 18 do 21 sat u Galižani, za sve posjetitelje svoja vrata otvoriti crkve Sv. Just, Sv. Rok i Sv. Anton.

Kad padne malo vrućina i sakrije se sunce kreće zabavni program na rukometnom igralištu uz Folk grupu „Batana“ te riječku grupu „Point“, dok će na glavnom trgu nastupiti „Duo Remì“.

Početak prodaje glavnog jela, palente s šugom od puži, zakazano je u 20 sati. Jela se mogu degustirati po vrlo popularnim cijenama, a Galižana je upravo poznata po najboljem recepturama za degustaciju istih.

Oko 23 sata očekuje se izvlačenje lutrije i pronalaženje „Zlatnog puža“.

Dođite u četvrtak i uživajte na Fešti od puži u Galižani!

Tweet

Posljednje novosti