Najveća vrijednost Grisije je druženje i spontanost

0
Grisia je "komunicirala" s posjetiteljima
Grisia je "komunicirala" s posjetiteljima

U Grisiji, centralnoj ulici starogradske jezgre u Rovinju, 11. kolovoza održana je 46. put po redu istoimena likovna manifestacija u sklopu koje se jednom godišnje, na taj datum, okupe svi umjetnici - kreativci koji to žele - slikari, kipari, fotografi, performeri itd., te izlažu svoje radove, prezentiraju svoje vještine i projekte.

Osim svečanog protokolarnog otvaranja manifestacije i proglašenja "najboljeg" na smotri je po ocjeni stručnog žirija "najbolji" bio akademski slikar Danilo Dučak, koji je od Grada Rovinja, inače službenog organizatora događaja, dobio 7.000,00 kuna i pršut.

No,  mnogo je važnije ono što se tamo dešavalo tijekom dana na neformalnom nivou za vrijeme trajanja Grisije - druženje između ljudi, srdačna komunikacija te spontanost, što je i najveća vrijednost ove manifestacije.

Serija fotografija nastala na ovogodišnjoj Grisiji potvrđuje da su svi ljudi koji su toga dana bili tamo, njezini pobjednici. Ne zna se da li su mnoge druge brojne turističke manifestacije koje se održavaju za vrijeme ljetnih mjeseci u istarskim mjestima korisne i promotivne za istarski turizam, ali Grisija u Rovinju to svakako je. (Tekst i foto: Adriano Kiršić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa