Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Najgluplji u cijeloj priči ispali su krizni menadžeri Coca-Cole

0
Najgluplji u cijeloj priči ispali su krizni menadžeri Coca-Cole

Jučer sam bio među rijetkima (a možda i jedini) koji sam čitavu tu situaciju s navodno kontaminiranim bocama Romerquellea i Coca-cole komentirao s određenom dozom opreza, da ne kažem skepse.

Sve mi je otpočetka bilo nelogično i pomalo sumnjivo.

Prvo, bilo mi je čudno zašto upućeniji i stručniji od mene slučaj od subote uopće povezuju sa sličnim slučajem iz svibnja. Naime, bez obzira da li je do kontaminacije došlo u punionici u Austriji ili negdje u distribuciji, zar od svibnja do studenog nitko u svijetu ne bi popio niti jednu bocu spornog pića?

No, činjenica da su se oba slučaja dogodila u Rijeci (iako još uvijek nema potvrde da su oba mladića ozlijeđena istom tvari) sugerira da je možda ipak riječ o namjernoj sabotaži iza koje stoji netko iz Rijeke. Stoga bi istražitelji trebali razgovarati sa svima koji sudjeluju u distributivnom lancu, od skladišta do ugostiteljskih objekata, naročito s onima koji su dobili otkaz ili su u nekom drugom sukobu s distributerom.

Drugo, da je čitava priča nategnuta meni je počelo biti jasno kada su se odjednom po čitavoj Hrvatskoj (a ni u jednoj drugoj zemlji) počeli javljati muškarci (najčešće mladići) sa navodnim oštećenjima jednjaka i svi su, gle slučajnosti, pili Romerquelle ili Coca-Colu. Većina su vjerojatno paničari i hipohondri, ali neki su možda samo nanjušili priliku za tužbu protiv moćne globalne kompanije.

Treće, zar nije neobično da među svima koji su se jučer javili sa sumnjom da su otrovani nije bilo niti jedno dijete? Kakva je to kontaminirana serija Coca-Cole ako niti jedan dječak ili djevojčica, koji su najveći konzumenti tog pića, nisu otrovani?

I na kraju, oni koji su zapravo posijali najveću paniku su krizni menadžeri Coca-Cole, koji su medijima poslali obavijest o povlačenju s tržišta jedne serije Romerquellea i jedne serije Coca-Cole. To samo znači da ni oni sami ne vjeruju svojoj tehnologiji i sustavu zaštite, pa su u strahu da su možda nešto ipak zeznuli, ali i kao prevenciju od mogućih masovnih tužbi, sporne serije panično povukli s tržišta. Iz istih razloga (strah od tužbi, a ne briga za zdravlje kupaca) potom su reagirali i trgovački lanci.

Ako se na kraju pokaže da je obje ili jednu bocu otrovao neki nezadovoljni bivši radnik, psihički bolesnik ili možda čak i terorist, najgluplji u cijeloj priči ispast će krizni menadžeri Coca-Cole.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa