Komentar dana Nenada Čakića

Oprane čarape i fete pršuta nikako ne idu zajedno

2
Oprane čarape i fete pršuta nikako ne idu zajedno

Od 14. do 16. listopada u Tinjanu je održan 14. Internacionalni sajam pršuta. Sajam je odlično organiziran, posjeta je bila iznad očekivanja, pršuti su bili dobri, iako se lako složiti s ocjenom portala Plava kamenica da „ako je Pisiniumov pršut najbolji u zemlji, to nam dosta govori o stanju industrije pršuta u Hrvatskoj“.

Meni već godinama kod sajma u Tinjanu u oči pada jedna druga stvar – a to je jako ružan zaštitni znak ISAP-a. Vjerojatno ste primjetili da logotip ISAP-a predstavljaju fete pršuta koje su štipaljkama prikačene za žicu, poput oprane odjeće koja se suši. Pokušao sam zguglati što to simbolizira, odnosno što je pjesnik, pardon dizajner time htio reći, ali ništa suvislo nisam pronašao.

Valjda je nekome cool da se fete pršuta suše kao što se i rublje suši. Meni je to bezveze. Svaki put kada se uoči ISAP-a vozim Istrom, pa uz neku cestu vidim reklamni plakat za sajam pršuta u Tinjanu, prvo što pomislim je da netko na žici suši oprane čarape. Ne znam za vas, ali meni oprane čarape i fete pršuta nikako ne idu zajedno.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa