Komentar dana Nenada Čakića

Pulski Možemovci napokon priznali da je Dušičin referendum besmislen

2
Pulski Možemovci napokon priznali da je Dušičin referendum besmislen

Pulski Možemo! u svom je subotnjem priopćenju pozvao gradonačelnika Filipa Zoričića da „konačno javno pozove investitora da se strpi do provedbe referenduma, ako već ne želi poduzeti konkretnije mjere“.

"Prema našim saznanjima, proteklih tjedana investitor u hotel na Lungomareu, lokaciji koja je sporna iz svakog aspekta, užurbano prikuplja dokumentaciju potrebnu za ishodovanje lokacijske dozvole, nadajući se da će tako odvratiti građane od izlaska na referendum“, napisali su među ostalim u svom priopćenju Možemo!, čime su prvi put javno priznali, ono o čemu smo ovdje pisali, da se Dušičinim referendumom zapravo o ničemu ne odlučuje.

Naime, kao što smo već pisali, prema tumačenju Ministarstva graditeljstva, rezultat referenduma, kakav god bio, neće utjecati na planove izgradnje hotela na Valkanama. Prema važećem zakonu ukoliko investitor podnese zahtjev za lokacijsku dozvolu prije izmjene Urbanističkog plana, ništa ga više ne može spriječiti u gradnji.

U slučaju hotela Valkane situacija je i više nego jasna – prema informacijama dostupnim iz medija, investitor će zahtjev za lokacijskom dozvolom predati do kraja godine (što očito znaju i Možemomovci), a ukoliko referendum uspije, odnosno ako rezultat bude takav da se mora mijenjati Urbanistički plan za Lungomare, za njegovu promjenu će trebati najmanje godinu dana. To znači da će, kada napokon budu usvojene izmjene UPU-a Lungomare, hotel već biti u izgradnji.

Dakle, Dušičin referendum je besmislen, obično gubljenje vremena, glasanje o ničemu, jer kakav god bio rezultat, investitora ništa ne može spriječiti u izgradnji hotela. A to su u svojem subotnjem priopćenju indirektno priznali i pulski Možemovci.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa