Komentar dana Nenada Čakića

Ni marksistu Kapuralinu nisu mrski milijuni od prenamjene zemljišta

0
Ni marksistu Kapuralinu nisu mrski milijuni od prenamjene zemljišta

Pulska vladajuća koalicija u utorak je medijima poslala priopćenje, potkrijepljeno opsežnom dokumentacijom, u kojem je bivšu vlast optužila da je pogodovala privatnim vlasnicima zemljišta kako bi višestruko zaradili na njegovoj prenamjeni.

Obrazac je poznat i već mnogo puta isproban u Hrvatskoj. Lokalna vlast u prostornom planu nečije zemljište iz poljoprivrednog pretvori u građevinsko i tako mu višestruko poveća vrijednost. Vlasnici to zemljište potom prodaju unaprijed poznatom investitoru i zarade milijune.

U slučaju, kojeg su medijima poslali Nezavisna lista Filipa Zoričića, Možemo! i SDP Pule, navedena su imena petero vlasnika zemljišta koji su zaradili milijune prenamjenom zemljišta iznad Marine Veruda. Iako je pulski vladajući trojac priopćenjem gađao jednu osobu blisku bivšoj vladajućoj garnituri u Puli, meni je na tom popisu puno zanimljivije ime Vladimira Kapuralina, predsjednika istarskog regionalnog odbora Socijalističke radničke partije Hrvatske.

SRP je krajnje lijeva politička stranka na izvornim marksističkim temeljima, koja se bori protiv kapitalizma i privatnog vlasništva. Osim, naravnog onog koje je u vlasništvu njihovih članova. (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Rubriku Komentar dana Nenada Čakića možete pratiti i komentirati i na Facebooku

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa