Komentar dana Nenada Čakića

Općinsko vijeće Fažane nije Uprava neke privatne korporacije

0
Općinsko vijeće Fažane nije Uprava neke privatne korporacije

Kao što ste već mogli pročitati u tekstu o incidentu na sjednici Općinskog vijeća Fažane, na kojoj je muškarac, kojeg je angažirao načelnik općine Radomir Korać, nasrnuo na snimatelja kojeg smo angažirali da za naš portal snima sjednicu, nakon što me nazvala predsjednica Vijeća Ada Damjanac, da smirim tenzije, rekao sam snimatelju neka napusti sjednicu.

Predsjednica Vijeća u telefonskom mi je razgovoru rekla da po njihovom Poslovniku nije dozvoljeno snimanje sjednica. Kao legalist prihvatio sam njezino obrazloženje i već bio spreman napisati komentar o toj besmislenoj odredbi u Poslovniku, jer mnoge jedinice lokalne samouprave u Istri imaju live streamige sa sjednica svojih Vijeća, koje mogu pratiti svi građani, a Općinsko vijeće Fažane ponaša se kao da su uprava neke privatne korporacije, a ne servis svih građana općine Fažana.

No, kada sam išao čitati Poslovnik o radu Općinskog vijeća nigdje nisam pronašao tu odredbu. Naprotiv, u članku 88. Poslovnika stoji da su „sjednice Općinskog vijeća javne“, te da „predstavnici udruga građana, građani i predstavnici medija mogu pratiti rad Općinskog vijeća, ali ne smiju remetiti red i tijek sjednice (primjerice, glasno razgovarati, upotrebljavati mobitel i dr.)“.

Ne znam čime je to snimatelj, koji je mirno i šutke stajao iza svoje kamere, remetio red i tijek sjednice?  

Rubriku Komentar dana Nenada Čakića možete pratiti i komentirati i na Facebooku

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa