Komentar dana Nenada Čakića

Grad Pazin ne želi surađivati s gradovima u kojima je IDS na vlasti?

0
Grad Pazin ne želi surađivati s gradovima u kojima je IDS na vlasti?

Politička agenda istarskih podružnica platforme Možemo! je da je IDS u Istri isto što i HDZ u Hrvatskoj, pa je bilo kakva politička suradnja s tom strankom ravna izdaji. To je uostalom bio i glavni uvjet pulskog Možemo! za koaliciju sa SDP-om i Zoričićem – da ne smije biti nikakve suradnje ni s IDS-om ni HDZ-om.

U pazinskom Možemo! idu čak i dalje pa nova pazinska gradonačelnica Suzana Jašić, čini se, ne želi da Grad Pazin više sudjeluje ni u zajedničkim projektima s gradovima u kojima je IDS na vlasti.

Primjer za to je natječaj Europskog socijalnog fonda za projekt sufinanciranja pomoćnika u nastavi. Grad Pazin je godinama bio nositelj tog projekta u kojem još sudjeluju gradovi Poreč, Rovinj i Labin. Riječ je o natječaju koji se raspisuje svake godine, i ova četiri grada, da tako kažem, rutinski su se prijavljivala svake godine, dokumentacija je više-manje ista i iz socijalnog fonda svake su se godine osiguravala sredstva za sufinanciranja pomoćnika u nastavi u Pazinu, Poreču, Labinu i Rovinju.

Međutim, nova pazinska gradonačelnica ove godine nije se htjela kandidirati s Porečom, Labinom i Rovinjem, nego su se na natječaj javili sami.

Na moj upit zašto se, kao i svake godine nisu kandidirali s ova tri grada, kada je suradnja na tom projektu već uhodana, iz službe za odnose s javnošću Grada Pazina odgovoreno mi je da se Grad Pazin i ove prijavio na natječaj Europskog socijalnog fonda za projekt sufinanciranja pomoćnika u nastavi.

„Prijava projektnog prijedloga poslana je u utorak, 6. srpnja 2021. godine, a na temelju Poziva na dostavu projektnih prijedloga kojeg je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo 18. lipnja 2021. godine UP.03.2.1.06. „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV.“  Sukladno Natječaju Projekt će se financirati iz ESF 2014-2020 uz sufinanciranje Osnivača škole Grada Pazina. Na ovaj poziv Grad Pazin se prijavio u partnerstvu s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin, a zbog novih uvjeta natječaja ovoga puta prijavio se bez partnerstva s drugim gradovima. Grad Pazin prijavio je projekt za financiranje 18 učenika s teškoćama u razvoju koji će u školskoj godini 2020./2021. pohađati nastavu u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin“, stoji u odgovoru iz Grada Pazina.

Možda su 'novi uvjeti natječaja' doista razlog zbog kojih se Grad Pazin ove godine prijavio bez partnerstva s drugim gradovima, ali malo je neobično da ostalim gradovima ti 'novi uvjeti' nisu bili prepreka za nastavak suradnje na tom projektu. 

Na tekst je reagirao Grad Pazin. Njihov odgovor pročitajte ovdje.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa