Komentar dana Nenada Čakića

Tužit ćemo Stožer da nam nadoknadi trošak testiranja naših gostiju

1
Tužit ćemo Stožer da nam nadoknadi trošak testiranja naših gostiju

Prema odluci nacionalnog Stožera na svadbu može doći najviše 120 uzvanika i to samo osobe s potvrdom da su preboljele COVID-19, da su cijepljene s obje doze cjepiva ili s negativnim testom na SARS-CoV-2.

Moja draga i ja vjenčali smo se u petak, 4. lipnja pa smo vjerojatno bili prvi istarski mladenci koji su svadbu organizirali pod tim uvjetima, a ne bih volio i da smo jedni od rijetkih koji smo uopće poštivali odluku Stožera.

Čitam danas da je u Metkoviću izbilo novo žarište zaraze s 30-ak oboljelih koji su posljedica veće svadbene svečanosti. Kako je na toj svadbi mogla izbiti zaraza ako su se organizatori, odnosno mladenci držali pravila kojih smo se držali moja supruga Eleonora i ja? Znači, mi smo budale potrošili tisuću eura za brze testove uzvanika na našem vjenčanju, a ekipa iz Dalmacije ih očito ignorira. Mi budale, samo oni pametni.

Ako se pokaže da su još neke svadbe bile žarište zaraze, odnosno da se nekima toleriralo da svadbe održe bez poštivanja strogih uvjeta, tužit ćemo Stožer nacionalne zaštite da nam nadoknadi trošak od tisuću eura koliko su koštali testovi kao i naknadu za potrošeno vrijeme, ne samo naše, nego i vrijeme naših gostiju koji su pripreme za vjenčanje morali uskladiti s odlaskom na testiranje.     

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa