Dekan pulskog fakulteta bez dopusnice: ‘Cjepiva treba maknuti’

0
Foto: Telegram/Facebook
Foto: Telegram/Facebook

Politička stranka Promijenimo Hrvatsku nedavno je održala okrugli stol nazvan ‘Koronavirus – vrijeme je za istinu’. Očekivano, govornici su širili teorije zavjere i taj otužni skup ne bi izazivao pozornost da jedan od glavnih protagonista nema titulu dekana Medicinskog fakulteta u Puli, piše Telegram.

Krešimir Pavelić poznat je po svojim teško prepričljivim istupima i neznanstvenim stavovima. Preslušali smo njegovo 15-minutno izlaganje o cjepivu koje, detaljno je objašnjavao, treba zabraniti, a “odgovorne koji ga promoviraju privesti pravdi”.

Osim toga, tvrdi i da cijepljeni nose i šire mutaciju virusa, ali u detalje o tome nije ulazio, jer “zasad nema dovoljno znanstvenih informacija”. Pavelić je u svom skandaloznom izlaganju punom neistinih informacija uvodno rekao kako na okruglom stolu sudjeluje na poziv Ivana Lovrinovića iz stranke Promijenimo Hrvatsku kao i da je trenutno dekan Medicinskog fakulteta u Puli te da radi s nekoliko europskih znanstvenih zaklada, što uključuje i EU Zakladu za znanost u Strasbourgu.

Zatim je petnaestak minuta govorio o, kako to naziva, ‘novim i najnovijim podacima uz takozvanu covid-19 krizu’. Tvrdi kako su podaci koje iznosi službeni, bilo da su objavljeni u znanstvenim časopisima ili “agencijama koje prate učinke cijepljenja”. Sredstva javnog informiranja, tvrdi dalje, prikrivaju pitanje komplikacija nakon cijepljenja.

 

Iznio je razne neistinite podatke, primjerice da je u Europskoj uniji od cijepljenja umrlo 10.000 ljudi. “Sustav SAD-a pak navodi 4000 mrtvih i 200.00 štetnih nuspojava”, nabrajao je fake news dalje. Zatim je ustvrdio da je u četiri mjeseca umrlo više ljude nego od svih drugih cjepiva od 1990. godine. “To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi”, poziva Pavelić, donosi Telegram.

Istaknimo i kako je Pavelić dekan fakulteta koji još uvijek ne upisuje studente. Naime, Medicinski fakultet u Puli, kako je nedavno pisala srednja.hr i dalje nema dopusnicu za rad Ministarstva znanosti i obrazovanja, piše Telegram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa