Četvrti Bembo fest ulazi u završnicu

Krešimir Dolenčić poziva u Bale na predstavu 'Prekid preko veze'

Piše: Istarski.hr

27.08.2024 - 20:22

Dvije predstave, uz slobodan ulaz, ovaj su tjedan na programu 4. Bembo Festa – Festivala malih formi nezavisnih kazališta u Balama. U srijedu 28. kolovoza na Trgu Tomaso Bembo s početkom u 21 sat u programu Malog Bemba, namijenjenog djeci, gostuje predstava „Koliko je duga jedna priča“ Sunny Sunninski, u kojoj igraju Vjera Vidov i Dragan Veselić.

Riječ je o produkciji Kazališta lutaka Zadar, u kojoj su „dva glumca, poneki metar, jedna bajka, mašta i problem – kako preživjeti u ovom surovom svijetu?“. Motiv priče je probuditi u djeci osjećaj za pravednost i postojanost u svojoj namjeri.

U četvrtak, 29. kolovoza na Bembo Festu u 21 sat gostuje predstava „Prekid preko veze“ Kazališta Moruzgva. Prema tekstu Tristana Petitgirarda, predstavu je režirao Krešimir Dolenčić, a igraju Filip Detelić, Petra Kurtela i Matija Šakoranja.

„Za sve postoje posebne agencije, instituti, laboratoriji, savjetnici, consulting eksperti, marketinški gurui, vitezovi samopomoći, medijski stručnjaci, učitelji javnih nastupa, PR grupe, voditelji korporativnih komunikacija, društvene mreže za upoznavanje, sofisticirani programi za selekciju ovih od onih, individualizacija bez kraja i konca, manipulacija i talent show. Pisac ide do kraja. Agencija za prekidanje veze. Profesionalni rezač emocija. Kratko, čisto i humano. Čovjek na čovjeka. Tekst je to o današnjici, no napisan vješto, pametno i kvalitetno. Baš jako francuski. Izašao iz torbe Molierea ili Feydaua, izlegao se iz vodvilja i cabareta, predan na upotrebu vještim glumcima, otvoren za improvizaciju, prepun neočekivanih obrata. Zabavan u svojoj ozbiljnosti i ozbiljan u zaigranosti. Majstor riječi i situacija koji traži maestralne glumce. Pa evo, izvolite. Dobro došli!“, stoji u pozivu redatelj Dolenčić na predstavu „Prekid preko veze“.

Ovogodišnji 4. Bembo Fest održava se do 5. rujna u Balama u organizaciji Teatra Fort Forno, Općine Bale i Turističke zajednice Općine Bale, uz potporu Ministarstva kulture i medija, Istarske županije i Talijanskog instituta za kulturu, a pod pokroviteljstvom Mon Perina d.d.

Na festivalskoj pozornici na Trgu Tomaso Bembo Festival predstavlja recentne predstave nezavisnih kazališta, a ove godine u središtu su komedije.

Tweet

Posljednje novosti