DRUGA NOGOMETNA LIGA

Uljanikovci nes(p)retno ostali bez boda na Verudi

Piše: Siniša Žulić

13.09.2024 - 19:23
JEDINI STRIJELAC ZA DOMAĆE - Benjamin Pajković (foto: Milivoj Mijošek)
JEDINI STRIJELAC ZA DOMAĆE - Benjamin Pajković (foto: Milivoj Mijošek)

Malo je nedostajalo nogometašima Uljanika da na svom terenu zabilježe bod(ove) u srazu s Hrvatskim Dragovoljcem. Bolja igra domaćina, prvenstveno u drugom dijelu nažalost nije bila nagrađena i konkretnim učinkom s obzirom da su nakon nešto veće terenske dominacije domaćih gosti iz Zagreba iskoristili jednu situaciju u sam smiraj susreta i kući odnijeli sva tri boda.

Nije počelo dobro za domaće nogometaše. Gosti su već u petoj minuti imali jedan protunapad u kojem je nesretno domaći kapetan Ivan Zgrablić zatresao vlastitu mrežu. Imali su Puljani potom u nekoliko navrata dobre prilike da stignu do izjednačenja. Posebno ćemo izdvojiti onu u 31. minuti kada je Grbac propustio matirati gostujućeg vratara Jerolimova. No izjednačenje je ipak stiglo prije odmora. U posljednjoj minuti prvoga dijela krenuli su Puljani u akciju preko desne strane, Grbac je uputio snažan prizemni udarac kojeg vratar Hrvatskog Dragovoljca kratko odbija, a spremni Benjamin Pajković posprema loptu u gostujuću mrežu. 

 

U nastavku susreta domaćini su imali bolje šanse, a u vodstvo su mogli doći u 54. minuti kada je Pajković sam mogao zapucati prema gostujućem golu, no nesebično se odlučio na dodavanje prema Robertu Periću-Komšiću koji pogađa mrežu Dragovoljaca, no iz zaleđa. Mogli su i gosti iz Zagreba do prednosti u 70. minuti kasa se u lijepoj akciji našao Sanogo, no Jurak je odličnom intervencijom spriječio gotovo siguran pogodak. U 85. minuti pokušao je Marin Žgomba dalekometnim udarcem, no njegov udarac išao je preko vrata. Minutu kasnije ozlijedio se Lorenzo Travaglia i Uljanikovci su susret morali završiti s deset igrača, s obzirom da nisu imali više zamjena. Kazna je stigla već u sljedećem napadu kada u gužvi najprije Varga pogodio vratnicu, da bi odbijenu loptu u mrežu pospremio Chardey.

Uljanik - Hrvatski Dragovoljac 1:2 (1:1)

NK Uljanik Pula - NK Hrvatski Dragovoljac Rezultati uživo
Tweet

Posljednje novosti