važna odluka uskoro na pulskom vijeću

Projekt izgradnje hotela na Valkanama ide prema realizaciji

Piše: Ivor Balen

18.09.2024 - 06:02
Vizualizacija budućeg hotela
Vizualizacija budućeg hotela

Na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća Grada Pule trebala bi se naći izgradnja pristupne ceste za hotel na Valkanama.

To bi nakon dugo vremena trebao bio prvi veliki korak naprijed prema realizaciji tog projekta.

Iz Grada Pule su potvrdili da su od investitora dobili zahtjeve. No u ostatku odgovora nisu konkretizirali kada će cesta na vijeće.

 

"U pripremi je dokumentacija kojoj se sukladno važećim prostornim planovima i zakonima reguliraju sva pravila, kao i kod drugih prometnica. Nakon toga slijede dozvole pa natječaji za izvođenje i samo izvođenje. Nadležni upravni odjel postupa prema svakom zahtjevu u skladu s internim aktima Grada Pule te Odlukama Gradskog vijeća, vodeći računa o terminskom planu, operativnim mogućnostima i načelu jednakog pristupa prema svim strankama. Svaki zahtjev pravnih i fizičkih osoba upućuje se u propisanu proceduru za donošenje odluke kada se za to steknu proceduralni i materijalno-pravni uvjeti", ističu iz Grada Pule. 

Na prethodne dvije sjednice već su izglasane odluke o izgradnji pristupnih cesta za druge građevinske projekte u Puli, mahom stambene. Podsjetimo, hotel Valkane od pet zvjezdica trebao bi biti najznačajnija investicija u pulski turizam (a i općenito) posljednjih desetljeća.

Od referenduma kojim se neuspješno željelo spriječiti njegovu izgradnju prošle su dvije godine. U međuvremenu je u javnost izbačena teorija da bi Grad Pula trebao tražiti upis na zemljište tvrtke Hotel Valkane, ali ta je priča, po svemu sudeći, bez temelja. 

Što se tiče pristupne ceste, voditelj projekta izgradnje hotela Zoran Kostić kaže da se nada da će se ona naći što prije na vijeću.

"Nadamo se već na sljedećoj sjednici", kaže Kostić.

Po pitanju hotela, kalendar je sljedeći. Do kraja godine trebao bi biti predan zahtjev za građevinsku dozvolu, a radovi će početi čim ona bude izdana. To bi trebalo biti tijekom 2025. godine. Radovi će trajati oko dvije godine. 

"Ako dobijemo dozvolu recimo u petom mjesecu, bili bismo spremni za sezonu 2027.", kaže Kostić.

Tweet

Posljednje novosti