BOĆANJE: PULJANI GOSTUJU KOD EUROPSKOG PRVAKA

Zemunović: Mislim da ovoga puta zaista imamo šanse i na njihovim jogima

Piše: Siniša Žulić

19.09.2024 - 11:00
Suad Zemunović (FOTO: Milivoj Mijošek)
Suad Zemunović (FOTO: Milivoj Mijošek)

Boćari Pule u subotu počinju lov na završni turnir europskog Kupa prvaka koji će se i ove godine, treći put za redom, odigrati u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože i to 9. i 10. studenog.

Na putu do plasmana na njihov drugi Final Four u klupskoj povijesti Puležanima i ove godine u četvrtfinalu stoji izuzetno teška, možda i najteža moguća prepreka u ovom trenutku, najtrofejniji europski klub svih vremena, sedmerostruki i aktualni prvak Europe, talijanska BRB Ivrea. Pulski boćari će u prvom susretu četvrtfinala, u subotu 21. rujna od 14 sati gostovati u gradiću Salassa, 35 kilometara sjeverno od Torina, dok će se uzvrat u pulskoj boćarskoj dvorani na Verudi odigrati 12. listopada.

Pula i BRB Ivrea sastali su se u četvrtfinalu Kupa Europskih prvaka i prošle godine kada su Talijani u oba susreta slavili pobjede, 16:6 na Verudi i 14:8 u Salassi, pa je jasno kako Puležani ni ovoga puta nisu imali pretjerane sreće u ždrijebu.

- Pa rekao bih zapravo da oni nisu imali sreće. Prije svega mislim da raspored odigravanja susreta, jer s obzirom da drugu utakmicu igramo kod kuće u blagoj smo prednosti što se toga tiče. U Puli nikako ne smijemo izgubiti, iako mislim da ovoga puta zaista imamo šanse i u prvom susretu na njihovim jogima. Sve će ovisiti kako dečki budu ušli u susret, kaže voditelj Pule Suad Zemunović

 

U prošlogodišnjim susretima pulski brzinci Darijan Živolić i Gracija Stjepčević pokazali da se mogu ravnopravno nositi sa brzincima talijanskog kluba Emanueleom Ferrerom, te nekadašnjim članovima Trio Buzeta, Slovencima Alešom Borčnikom i Anžeom Petričem. Također Puležanima su u tim ogledima pokazali da mogu složiti dobre i efikasne parove. No, za uspjehe nad Talijanima tada je trebalo prikupiti više poena u ostalim disciplinama, krugovima u kojim se igrače Ivree teškom može dobiti s rezultatima ispod 20 punata, u preciznom izbijanju u kojem će za osvojiti poene vjerojatno trebati najmanje 15 punata, te disciplini pojedinačno klasično u kojoj će, moguće je, trebati nadvisiti klase kao što su Luigi Grattapaglia ili iskusni Simone Nari.

No u redovima Pule u odnosu na prošlu sezonu jedna je vrlo značajna novina. Veliko pojačanje Marino Milićević koji će u Salassi imati svoj debitantski nastup u dresu pulskog kluba. S Milićevićem u sastavu Puležani su dobili još veću kvalitativnu širinu, Marino kvalitetno može zaigrati praktički u bilo kojoj disciplini, te se stoga i kompletna pulska postava za sve discipline može vrlo kvalitetno posložiti. Stoga je u odnosu na prošlu ove godine optimizam da Pula može preskočiti velikog suparnika i plasirati se u polufinale daleko veći.

- Uz brzinske discipline gdje mislim da smo bolji, trebati će odigrati nešto i ‘po podu’. Ako tu uspijemo ostvariti barem 30 posto bodova vjerujem da će nam to biti dovoljno za slavlje. Bitno je tko će biti jači u glavi. U drugom susretu kući, u slučaju izjednačenog rezultat imamo pripetavanju na svom terenu i tu onda može biti svašta. Da je obratno rekao bih već sada da bi nam šanse bile znatno umanjene. Idemo tamo u najjačem sastavu, pa što bude, kaže Suad Zemunović uoči puta u Ivreu. (IBS / S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti