Pravio se 'važan'

Varao ljude na jako originalan način. 'Predstavio mu se kao osoba od jakog političkog utjecaja'

Piše: Istarski.hr

19.09.2024 - 10:52
Umag (Snimio Milivoj Mijošek)
Umag (Snimio Milivoj Mijošek)

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom iz Zagreba te je utvrdila sumnju da je počinio tri kaznena djela prijevara.

Sumnjiči ga se da je u periodu od 1. kolovoza do 23. prosinca 2023. godine prevario 42-godišnjaka tako što mu se predstavio kao osoba od jakog političkog utjecaja te obećao da će mu za određeni novčani iznos riješiti priznavanje i nostrifikaciju diplome za člana obitelji. Kako to nije učinio,  oštećeni je shvatio da ga je prevario za više stotina eura.

 

Također, sumnjiči ga se da je u periodu od 1. travnja do 30. svibnja 2024. godine na području Umaga prevario 67-godišnjakinju kojoj se također predstavio kao osoba od jakog političkog utjecaja i obećao joj riješiti problem oko legalizacije nekretnine za nekoliko tisuća eura. Kako to do određenog roka nije učinio, žena je shvatila da je prevarena.

Zadnje kazneno djelo počinio je u periodu od 1. rujna do 28. veljače kada je prevario 56-godišnjakinju kojoj je obećao da je joj riješiti prodaju nekretnine na području Umaga, što nije učinio te ju je oštetio za nekoliko desetaka tisuća eura.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 67-godišnjak  je u jutarnjim satima 19. rujna priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Tweet

Posljednje novosti