Pula ugostila Udrugu hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

Župan Miletić: 'Obrazovanje je naš prioritet, znatno smo povećali izdvajanja'

Piše: Istarski.hr

27.08.2024 - 19:41

Prije početka nove školske godine održavaju se sjednice Predsjedništva Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, a domaćin današnje bila je Istarska županija. Prije početka radnog dijela sjednice, u Poduzetničkom centru Coworking Pula, istarski župan Boris Miletić je Udruzi čestitao 30. godišnjicu djelovanja, priopćili su iz Županije

Govoreći o obrazovanju, Miletić je kazao da je Istarska županija osnivač 25 osnovnih i 21 srednje škole, te Učeničkog doma Pula.

 

„U ovome mandatu zadao sam si tri prioriteta kad govorimo o strategiji razvoja naše županije. Na prvome je mjestu obrazovanje, potom socijalna skrb i zdravstvo, što pokrjepljuju i konkretne brojke, odnosno projekti. Podsjetit ću da smo, zajedno s Gradom Pulom, izgradili novu zgradu Medicinske škole u Puli, otvorili Centar kompetencija u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula, dogradili i opremili Talijansku srednju školu 'Leonardo da Vinci' Buje, obnovili nekoliko osnovnih škola, a planiramo dogradnju onih u Svetvinčentu, Žminju i Marčani, kao i izgradnju kompletno nove talijanske u Novigradu. To su kapitalne investicije, koje smo u ovom razdoblju povećali za čak 61 posto, na preko 15,7 milijuna, u odnosu na razdoblje 2017.-2020. Grad Umag je izgradio novu srednju školu, a mi ćemo je zajedno s njime opremiti“, istaknuo Miletić.

Spomenuo je i ostala značajna povećanja u županijskom proračunu u ovome mandatu, poput onih za tekuće investicije u zgrade osnovnih i srednjih škola za 45 posto, izdvajanja za studentske stipendije za 60 i povećanje od čak 800 posto za program građanskog odgoja i obrazovanja. Također, Istarska županija je povećala i satnicu za pomoćnike u nastavi.

Tweet

Posljednje novosti