ISTARSKI RUKOMETNI DERBI

Umažani napokon do pobjede na novom parketu (FOTO)

0
Arijan Beliga u prodoru pored Bolanče i Benussija (FOTO: Milivoj Mijošek)
Arijan Beliga u prodoru pored Bolanče i Benussija (FOTO: Milivoj Mijošek)

Večerašnji susret Umaga i Rovinja u 19. kolu Prve hravstke rukometne lige - jug opravdao je sve epitete derbija. Neizvjesnost, koja je krasila ovaj susret do posljednjih pet minuta, nekoliko preokreta te žustra borba mogli su zadovoljiti neutralne promatrače i 'kidati živce' simpatizerima obje momčadi koji su se našli na tribinama sportske dvorane 'Juraj Radovčić' u umaškom Stella Marisu. Trebalo je domaćinima tako gotovo mjesec dana da ubilježe prvu pobjedu na novom parketu u svojoj preuređenoj dvorani.

Nakon gotovo tri minute bez pogodaka u početnom dijelu susreta izgledalo je kako su domaći igrači ulovili ritam (3:1 - 4’), no Bolanča sa svoja dva uzastopna gola navješćuje kako se Rovinježi ipak neće tako lako predati favoriziranim domaćim rukometašima. Gosti su potom  na krilima Benussija i Zareva došli do prednosti od dva zgoditka (6:8 - 14’).

U 15. minuti s dva brza zgoditka Bošnjak i Horozović u samo tridesetak sekundi uspijevaju uloviti gostujuću prednost. Umažani su zgusnuli svoje redove u obrani i prisiljavali rovinjske rukometaše na prisiljene pogreške, da bi u napadačkim situacijama griješili zbog brzopletosti (8:8 - 19’). Mogli su gosti u tim trenucima imati još uvijek prednost na svojoj strani no oba sedmerca nisu uspjeli realizirati zahvaljujući odličnom domaćem vrataru Svenu Matijeviću, a rovinjski vratar Ostić promašio je i udarac preko cijeloga terena na prazan gol.  

 

U 23. Jurković pogađa izvana za novo vodstvo, a s druge strane Ostić brani vrlo težak udarac. No nakon pogotka Tea Stapara rovinjski igrači brzom kontrom omogućuju Marošu da u brzom protunapadu Rovinj ponovno na svoju stranu vrati dva zgoditka prednosti (10:12 - 24’). Međutim, nova obrana Svena Matijevića sa sedam metara omogućila je Umagežima da nakon lijepe asistencije iza leđa Bošnjaka za Majića, domaći pivot ponovno rezultat vrati u egal (12:12 - 26’).

Neizvjesnu i napetu utakmicu gledali smo i u drugom dijelu gdje je Tomislav Bošnjak najprije povukao domaćine na najveću prednost na susretu (17:14 - 34’), da bi potom Teo Popović s tri uzastopna zgoditka ponovno vratio egal. Razbranio se tada i gostujući vratar Ostić, koji baca u kontru Benussija za novo vodstvo rovinjskih ‘bijelo-plavih’ (18:19 - 38’). Novi rezultatski bijeg pokušao je ostvariti Benussi u 43. minuti sa svoja dva uzastopna zgoditka, no Umažani su brzo izjednačili. Igralo se potom gotovo cijelih deset minuta ‘gol za gol’ gdje su obje momčadi čvrstim obranama pokušavale zaustaviti protivničke napade i pritom sakupiti i podosta isključenja. 

Dugačkim napadima Umageži su ponovno uspjeli vratiti prednost na svoju stranu nakon što je najprije Horozović pogodio iz druge prilike nakon obranjenog mu sedmerca, da bi u narednom napadu domaćini na istog igrača stvorili višak na krilu (28:27 - 53’). Nakon što u narednom napadu Matijević brani udarac Massarottu, Stapar na drugoj strani pogađa za dva gola prednosti. Rovinježi potom s igračem manje ne uspjevaju realizirati ni svoj slijedeći napad i Bošnjak iz brze kontre dovodi ‘žute’ do nove sigurne prednosti (31:28 - 57). Benussi je potom promašio sedmerac, a Beliga piruetom potvrdio pobjedu domaće momčadi. Uz osam zgoditaka Horozovića svakako treba istaknuti i domaćeg vratara Matijevića koji je zaustavio svih šest sedmeraca, koji su upućeni prema njegovom golu. 

Izjave sudionika:

Dino Horozović (Umag): U dvije sezone ovo je četvrta utakmica s Rovinjem koja se odlučuje u posljednjih deset minuta. Uvijek je to lijepa borba i pravi derbi. Čestitao bih igračima obje momčadi da pravoj rukometnoj predstavi no najslađe je što dva boda ipak ostaju doma. Ova utakmica je baš pravi opis nas ove sezone. Imali smo puno oscilacija, što mislim da je normalno s obzirom na brojne ozljede i činjenicu da smo mlada ekipa, ali na kraju nam se vratilo i mislim da smo zaslužili ovu pobjedu.

Ognjen Ostić (Rovinj): Bila je jako borbena utakmica u kojem smo mi bili malo lošiji, gdje je tu falila i pokoja moja obrana. U drugom poluvremenu izgledalo je to puno bolje, obrane su s obje strane bile na visokoj razini i igralo se jako brzo s puno golova. Čestitke domaćinu na pobjedi. Nama bi ona bila isto tako mnogo značila jer bi bili u mogućnosti boriti se za drugo mjesto. Moje iskreno mišljenje je da su penali prevagnuli, gdje smo čak šest penala promašili, a s druge strane njihov sedmerac u 52. minuti kojeg sam obranio pa su oni zabili iz odbijene lopte, da je bio ključan trenutak kada su oni poveli. Izgledalo je kao da u zadnjih pet minuta nismo bili pribrani i oni su nas u tom dijelu jednostavno 'samljeli'. 

Statistika utakmice:

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa