PULJANI NAJAVILI 'DERBI DELLA UČKA'

Majstorović: 'Motivira nas podizanje tenzija uoči ovakvih utakmica'

0
Paolo Tramezzani i Ante Majstorović (FOTO: S. Žulić)
Paolo Tramezzani i Ante Majstorović (FOTO: S. Žulić)

Kao i pred svaku utakmicu prvoligaša ispod padina Učke i ova je regionalni derbi privukao veću pažnju javnosti. Jedan od razloga je i Rijekina borba za naslov, a i Istrina želja da nastavi sa nizom neporaženosti na svom terenu od kad je na njezinoj klupi talijanski stručnjak Paolo Tramezzani.

- Svi znamo da će sutra stadion biti pun, vidim da su dečki jako motivirani i sanjam da moj tim može odigrati veliku utakmicu, započeo je kratko Tramezzani uvod u novi ‘Derbi della Učka’.

 

- Za mene je svaki tjedan važan jer je svaka utakmica za mene derbi, svaka utakmica za mene je finale, pa nisam ništa promijenio u odnosu na to kako se pripremam za druge. Jasno je da je sutra lijep test za nas da vidimo gdje smo danas i gdje sutra želimo biti, rekao je Tramezzani na konferenciji za novinare.

Rijeka u posljednjih desetak utakmica izgleda nepobjedivo, a činjenica da su u ovoj godini primili tek jedan zgoditak i to iz jedanaesterca sigurno dovoljno govori o čvrstini njihove obrane.

- Biti će to sigurno vrlo intenzivna utakmica u kojoj pobjednika mogu odlučiti sitni detalji i koncentracija. Analizirao sam njihovu igru s mojim dečkima. Vidljivo je kako nakon sat vremena u pravilu mijenjaju strukturu pa i formaciju. Imaju puno dobrih ofenzivnih igrača koji im omogućuju da usred igre promijene formaciju, a da pritom momčad kod promjene načina igre ne gubi identitet. To je momčad koja si to može priuštiti i koja uvijek ostaje vrlo agresivna i vrlo ofenzivna, rekao je o Rijekinoj igri pulski strateg.

Na konferenciji za novinare u ime momčadi govorio je Ante Majstorović, koji se nakon pauze zbog tri žuta kartona vraća u momčad.

- Svi znamo šta znači taj derbi za ljude tu u Istri i za naše navijače. Očekivanja su velika, a znamo da je Rijeka jako kvalitetan protivnik i zato nisu slučajno tu gdje jesu. No, mi moramo biti fokusirani sto posto, dati sve od sebe i slijediti ovo što nam je trener davao naputke cijeli ovaj tjedan. U tom slučaju mislim da možemo svesti Rijeku da im bude jako teško bilo što napraviti. 

Sigurno je da će s obzirom da statistiku i brojke Istrina obrana sutra biti na posebnom testu.

- Pa da, oni su ekipa koja zabija puno golova. I to kada ne zabijaju napadači, onda to rade obrambeni ili vezni igrači tako da su opasni iz svih linija. Tako i mi moramo biti fokusirani na cijelu utakmicu, na sve faze igre, dodaje Majstrorović.

No novinarsko pitanje kako na igrače djeluje ovo ‘podgrijavanje atmosfere’ izjavama gostujućeg trenera Majstorović je kazao kako njega kao igrača motiviraju ovakve izjave.

- Kada je malo tenzije kad je osjeća se neka tenzija u gradu da to može samo utjecati pozitivno na igrače da izvuče još još više od men i od mojih suigrača. (S. Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa